ForeverNow
New Member
Интересно ми е някой рекламирал ли е по билбордовете на спирките на градския транспорт в големите градове? Ако да - какво е мнението ви относно този вид реклама?
Според мен малко глупаво се изказахте.
Все пак моето мнение е по добре да платя 1000 лева за билбордове за 1 месец по спирките, от колкото да платя 1000 лева за 1 ден в vbox...
Абе като ти вземат 30К за 5 секунди между новините на някоя голяма телевизия, ще видим колко е ефективна. Това означава, че тя трябва да ги избие. Поне така си мисля, иначе за какво се прави. Ако е за имидж, там нещата седят по друг начин. Едното е реклама с цел брандинг, а другото с цел продажби. Трябва да се прави разлика. Замунда, вбокс и други такива размити сайтове не мисля, че са най-добрия пример за рекламно поле. Все едно да боднеш реклама на билборда, който седи между Варна и Бъргас през лятото - всеки я вижда, ама никой не я запомня. Една добре направена реклама, даже и в небитието и при супер размит тергет маркет трябва да предизвика емоция или някакъв ти преакция, коментар или впечатлени, за да бъде ефективна. Не казвам, че билбордовете са глупава инвестиция, но това трябва да е от последните канали, при изготвянето на рекламна кампания. А доколкото разбрах от темата, се пита има ли ефект. Има ако е подкрепена от друга такава. Иначе да не плесне един да кажем бизнес кредит на реклама там и никъде другаде, си е меко казано стреляне в нищото.В България доказано най-ефективни са телевизионните реклами. Да, глупави са и да, никой не гледа телевизия, заради рекламите на кренвирши и кредити. Но както varro спомена хората не влизат в замунда, вбокс и тн. заради банерите с парфюми.
Леко off - тоя форум е за онлайн бизнес и ме е яд, че от месеци свестните теми по въпроса се броят на пръсти. Офлайн рекламата си има своите ползи, но да промотираш онлай бизнес в офлайн медиа си е само за брандинг или усилване на ефекта от голяма рекламна кампания при стартиране на нов проект онлайн. Т.е е за компании с много пари, които имат некадърни мениджъри, които нямат идея от онлайн маркетинг,щото са учили стандартния на Котлър примерно. Не омаловажавам стандартния маркетинг, но е крайно време хората, които взимат решение за рекламните кампании да разберат,че има разлика. Изливат се пари на вятъра.
Според мен малко глупаво се изказахте.В такъв случай сещате ли се в дясното каре на банера във вбокс когато влязохте вчера коя реклама се въртеше ? Или може би като разглеждахте във фейсбук коя реклама видяхте в дясно на карето ? Да аз се сещам беше някакво парфюмче... ще вляза да го потърся в гугъл с "парфюми" - определено няма да нацеля този сайт който е рекламиран там. Та каква е логиката да рекламирам във фейсбук или във вбокс ?
Споредем мен рекламата на билбордове, флаери, визитки и т.н. е много по ефикасна и таргетирана от тази в интернет, но много зависи каква е тематиката на сайта ти. Разбира се, ако си сложил личния си блог на билборда Бай Петко няма да има никакъв ефект.
Според статистиката от анкетата на уникредит банк повече клиенти които са решили да депозират са казали че информация са получили от билбордовете... (a сега сетихте ли се как имаше една таблица на билбордовете по спирките където пишеше някакви лихвени % ? - да на уникреди ), а ако кажа че снощи стрелял с курсора на мишката по някакви човечета с ябълки в една реклама на vbox, имали човек койото въобще би се сетил за сайта?
Все пак моето мнение е по добре да платя 1000 лева за билбордове за 1 месец по спирките, от колкото да платя 1000 лева за 1 ден в vbox...
Той и Гугъл постоянно се променя. А СЕО специалистите до голяма степен се нагаждат (забележка: не съм СЕО специалист).coolice
да експериментираме с памперси тогава? 1 месец ти рекламираш в бгмама където влизат потребители (майки) споделящи си снимките на децата и аз да рекламирам на билборд пред Метро. Да видим дали изобщо ти ще си избиеш парите за рекламата ? Интернет е планирана икономика, а навъдилите се преди няколко години тъй наречени СЕО специалисти я обърнаха на пазарна икономика за да могат да вземат парите на хората. Това е лично мое мнение не държа да навлизам в тази тема. Но за да продаваш един продукт то по добре да го продваш в магазин и да рекламираш по билбордове и телевизи и т.н.... от колкото да правиш интернет магазин и да тъпчиш гушата на някой СЕО специалист да ти бута трафик от гугъл.
П.С. Гугъл няма да е вечен... все ще му дойде краят... тогава ще ги видим специалистите от къде ще просят.
coolice
да експериментираме с памперси тогава? 1 месец ти рекламираш в бгмама където влизат потребители (майки) споделящи си снимките на децата и аз да рекламирам на билборд пред Метро. Да видим дали изобщо ти ще си избиеш парите за рекламата ? Интернет е планирана икономика, а навъдилите се преди няколко години тъй наречени СЕО специалисти я обърнаха на пазарна икономика за да могат да вземат парите на хората. Това е лично мое мнение не държа да навлизам в тази тема. Но за да продаваш един продукт то по добре да го продваш в магазин и да рекламираш по билбордове и телевизи и т.н.... от колкото да правиш интернет магазин и да тъпчиш гушата на някой СЕО специалист да ти бута трафик от гугъл.
П.С. Гугъл няма да е вечен... все ще му дойде краят... тогава ще ги видим специалистите от къде ще просят.
coolice