Ти си този, който искаш аргументирано мнение в поне 1000 (хиляда-словом) думи. Аз се опитвам с по-малко, защото разчитам, че схващаш някакви елементарни неща. Мога и с хиляда думи, но вместо да квалифицираш думите ми като "небивалици" си погледни твоите "аргументи" в случая, които доста издишат.
Защо?
1. Защото трябва първо да докажеш колко (в проценти) вредят цигарите или изпушените от мен и всички пушачи на околните. Може с проучване, да организираш в заведение и да ми постнеш резултати. Спрямо изпръцканите газове и алкохолни изпарения, вкл. съвсем реални недобри последствия с летален изход, от употребили алкохол и пребили до смърт студент пред дискотека.
2. Защото наркоманите са склонни да ми вредят, като ме ограбват и могат да ми причинят дори и не на мен конкретно, поради някакъв късмет, лоши телесни и други травми вследствие употребата на наркотици.
3. Защото околните не се поставят реално на мое място и няма как, тъй като изпушените цигари вредят в пъти повече на мен, а не на тях, тъй като аз не ги преследвам навсякъде в ежедневието им, за да им пуша и да им вредя косвено. Щом искат да са здрави не ходят по заведения с пушачи. Останалото е риск за тяхна сметка и след техен съзнателен избор. Ограничавайки ми свободата аз да пуша, така утре ще решат, че им пия от водата и им дишам от чистия въздух и трябва да си ги плащам. Хайде друг път, а?!