От: Референдум 2.0
Да ви кажа аз защо съм ЗА.
1. ЗАщото аз и всички останали люде сме свободни хора и е изцяло наше решение какво ще правим с живота си. Проституцията също трябва да е разрешена, хазарта също... както и евтаназията и много други неща, да не кажа всички. Забраните не са решение.
Тук е въпроса, че вместо да се създава спокойна семейна среда, в която един мъж и една жена(или някаква друга конфигурация) да могат да отгледат и възпитат детето си правилно, за да може то само да прави правилните избори за себе си... Вместо това държавата създава условия родителите да бачкат като мулета и да нямат 5 мин/ден за децата си. След това им казват, че те не знаят как да си възпитават децата... и им отнемат децата с редица закони.
2. ЗАщото държавната хазна губи много пари от нелегалността.(Тук искам да добавя, че един бизнес с нелегални субстанции, било то едър или дребен е невъзможно да просъществува без т.нар. "чадър", затова замислете се кой всъщност печели от тази нелегалност. Децата ви или корумпираните държавни служители? Наркотиците са на улицата така или иначе, бивайки забранени са единствено по-сладки.) Освен парите от лицензи и данъци върху директният бизнес, имаш и допълнителни обслужващи дейности дистрибуция, повторно облагане(на дребните търговци, които ще включат продуктите в "портфолиото си"), пакетиране, дори и реклама. Освен това ще се спестят и пари от полицейската дейност, чиито усилия ще могат да отидат в друга посока(тоест не в укриването на даденият нелегален бизнес). Ето мечтаният икономически растеж, с който ни плашат нашите скъпи депутати и политици. Благодарение на Blinky, добавям и допълнителна печалба в туризма, поради факта, че все още ще има неразумни държавни управления, които забраняват субстанцията.
3. Защото законите не са решение на проблема, а негово подхранване и задълбочаване. Давайки субсидии на бездомниците, държавата не решава проблема с тяхното появяване, просто помага за тяхното съществуване. Създаване на условия при които няма да се появявят бездомници - това вече е решение на проблема.
4. Колко човека са умряли от употреба на марихуана и колко от употреба на цигари и алкохол? "Ама проблема е в затъпяването." Колко деца затъпяват, гледайки CartoonNetwork, защото родителите им не могат да им обърнат внимание? Колко деца затъпяват, защото образователната система е репресираща и скучна? Колко деца затъпяват поради създалата се "висша социална общност в телевизионното пространство"? Брани ли властта интересите на вашите деца и вашите лични като техни родители или просто хвърля прах в очите ви и ви ги отнема, тихо и безмилостно? Мисля, че марихуаната е най-нищожният фактор в затъпяването на вашите деца, когато аз имам деца един ден, аз ще ги пазя от други неща.
5. Размътвала мозъка, затъпявало се. Моят мозък не го размътва, мен не ме затапява. Просто като със всяко нещо си знам границите <-> и съм възпитан добре(Виж т1.). На мен марихуаната ми е помагала да мисля по-абстрактно и задълбочено, така че да намират основата на проблемите и да виждам корена на много неща. Дори когато обясних на майка си защо го правя и как ми въздейства, тя ми каза, че ме разбира, само да внимавам. Това е.
Това е, което се сещам за сега... По-нататък мога да допълня.