От: Реформаторите в смешна ПР акция - драскаме по паметниците за да ни дават утре по
Ами бъркаш. Аз не съм върл седесар, нито костовист. Аз съм последовател на определен тип политика, която към момента се изповядва най-вече от РБ и в частност ДСБ. Ако те утре я сменят, аз няма да съм техен последовател. А персонализирането, втренчването в един конкретен човек е твърде далеч от десните понятия и е невъзможно човек, който се определя като костовист, бойковист, живковист или какъвто и да е там ...вист, да се определя като десен, или като демократ.
За паметника:
Има няколко точки:
1. Това не е паметник. На родна територия, ако има загинал руски войник, то това по-скоро е било от сифилис, но това трябва да го оставим в статистиката, а не в изкуството.
2. На тема изкуство - изключителна грозотия - сива, идиотска, потискаща. Загрозява центъра на града ни.
3. На тема градско пространство - за съжаление, София не може да се похвали с огромни площи от градски градини. Затова определено е ненужно, една от тях да бъде жертвана като пространство, заради купчина грозен бетон. Една обикновена поляна е в пъти по-добре.
4. На тема символ - това е най-високата склуптура в София. Извисява се над всичко останало - символът е ясен - превъзходство и владичество. Точно както турците едно време не са разрешавали църквите да са високо, а такива са били джамиите, точно това символизира и този бетон към момента - превъзходството, владението, зависимостта ни от Русия. Нищо друго - няма памет, няма история, няма към кого да отдава почит. И няма как да тръгнеш в една посока, докато над теб виси символа на друга. Символите са важни.