Реформаторите в смешна ПР акция - драскаме по паметниците за да ни дават утре по ТВ

От: Реформаторите в смешна ПР акция - драскаме по паметниците за да ни дават утре по

Кои са руските войници, загинали тук? Щото историята не знае да съществуват такива?

Уни, коя е тая изрусена и глупава? Тая, дето показа, че бетонното чудовище е незаконно и никой не успя да каже нищо?

Коя история не знае за загиналите за нашето освобождение руски войници? Не ви карам да обичате Русия, и аз не съм отявлен русофил, но подобни нагли изцепки ме карат да заемам такава позиция. Да отричаш помоща на Русия за нашето освобождение е наглост, равносилна на тази да наречеш турското робство ''присъствие''.
Незаконни са и много от палатите в Банкя и Бояна, що не ходят да ги цапат с боя?

От: Реформаторите в смешна ПР акция - драскаме по паметниците за да ни дават утре по

Душко форума се превърна в пропаганда ГРОБ + ДПС и РЕАНИМАТОРИТЕ. Остави ги да си бълват , той тоз нали го гледаш, че само за това е регнат . ;)
Коя история не знае за загиналите за нашето освобождение руски войници? Не ви карам да обичате Русия, и аз не съм отявлен русофил, но подобни нагли изцепки ме карат да заемам такава позиция. Да отричаш помоща на Русия за нашето освобождение е наглост, равносилна на тази да наречеш турското робство ''присъствие''.
Незаконни са и много от палатите в Банкя и Бояна, що не ходят да ги цапат с боя?

Душко форума се превърна в пропаганда ГРОБ + ДПС и РЕАНИМАТОРИТЕ. Остави ги да си бълват , той тоз нали го гледаш, че само за това е регнат . ;)

Тоз, душе - Т. Проданов ме кефи много с някои мнения, но в други говори пълни идиотщини. Няма значение кой за какво е регнат, щом е способен да каже и нещо смислено, но антируската пропаганда не ми харесва, както и всяка друга пропаганда тип:''анти''.

Три думи: Изрусена и глупава!!!

Орязваш си бъдещето поне с 68%. :p

Реформаторите са дебили, това няма да го коментираме.

Обаче, МОЧА трябва да бъде демонтиран. Фактите са следните:

- СССР окупира България. България не е обявявала война на СССР.
- СССР прави преврат и поставя незаконно правителство (на ОФ).
- СССР организира "народния" съд, който избива елита на държавата.

Скъпа, трябва да четеш повече, преди да коментираш. Болшевиките избиват цялата царска династия Романови и унищожават Русия, която ни освободи от турците. Във втората световна война има ЕДИН МИЛИОН руснаци, които се бият на страната на Вермахта, срещу болшевиките. Наричат се "Руска освободителна армия".
[video=youtube;i71ZmaLq38o]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=i71ZmaLq38o[/video]
1108.jpg

[video=youtube;7O3sdE9azMI]https://www.youtube.com/watch?v=7O3sdE9azMI[/video]

Ето това са истинските руснаци и герои, а не тези от паметника, които окупират държавата ни. И единствените жертви, които дават на територията на държавата са в следствие на разстрел от собствените си командири заради престъпления (изнасилвания) или от алкохолно натравяне.

В столицата ни няма:

- разрушения войнишки паметник на Желязната дивизия, за да се издигне шестоъгълния петоуйник!
- НЯМА ПАМЕТНИК НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ ОСНОВАЛИ И РЪКОВОДЕЛИ тая държава!

За сметка на това, има паметника с вдигнат шмайзер. Е не, мерси. Докато във Виена тоя паметник е войнишки, тук няма жертви, има само политика. Да го демонтират и да го местят някъде, а на мястото му да издигнат български паметник.

Ще ни покажеш ли къде има загинали руски войници за нашето освобождение? Не те карам да мразиш Русия. Самият аз вероятно знам много повече за тази страна, нейната култура и наука от повечето неграмотни русофили, които дращят тук. Тук не става въпрос за любов или омраза към Русия - тук става въпрос за зачитане на истината. Загинали руски войници тук няма, няма нужда и от паметник. И като че ли бъркаш освобожденията, че нещо далеч не съм сигурен, че знаеш този паметник за кое точно освобождение е строен.

За сега се отличаваш с абсолютно нефелни мнения, обикновено нападащи опонента, поради липса на каквато и да е аргументация. Самата идея дори да и помислиш, че знаеш кой за какво е регнат говори за плиткоумно схващане за заобикалящия ни свят. Тъжно. За теб де...

redrum, скъпи:wink: - очевидно говорим за различни войници и е факт, че има такива, загинали за освобождението ни от турско робство. Тук тезата беше, че изобщо няма такива, а с това не съм съгласна.

tprodanov, прав си - не знам за кой точно паметник става дума и символ на какво е. Аз реагирах на твоето твърдение, че няма загинали в битка руски войници на наша територия и държа на своето мнение.
Ще ни покажеш ли къде има загинали руски войници за нашето освобождение?
Опасявам се, че няма да мога - труповете им едва ли са още там.:)

Изобщо, паметниците са сложно нещо. Днес вдигат паметник на Тодор Колев утре някой ще се обяви против. Предлагам да се забранят всички паметници, а скулпторите да се преквалифицират в IT специалисти.

Банди, този паметник е за освобождението на България от фашизма. Кога точно в България е имало фашизъм, и как точно руските войници ни освободиха от него, обявявайки ни война ли? И кога точно по тоя повод загина руски войник тук?
А ти бъркаш с освобождението от турско робство, в което руската полза определено е твърде дискусионна, но руското участие не е. Затова и никой не е докоснал с пръст Руски паметник. Сещаш ли си? Виждаш ли как теорията за омраза към Русия пропада? Никой не пипа Руски паметник, никой не пипа Александър Невски..
"Алабин", "Граф Игнатиев", "Скобелев", "Тотлебен", "Аксаков", "Денкоглу", "Дондуков", Руската църква, "Цар-освободител", абе ти сигурна ли си, че наистина виждаш омраза към Русия?

Г-н Проданов, определено е моя грешката за войниците, които коментирате, но пък и вие така смело обобщавате, че е нормално една блондинка да се заблонди.:)
Определено съм убедена, обаче че има анти-руска политика от страна на истинските десни (под истински разбирам, различни от мутренските групировки, които се представят за такива) и именно тази ''анти'' политика не одобрявам. Не казвам, че трябва да бъдем зависми от тях или техни подчинени, но сме прекалено малки, за да водим ''анти'' политика и много се лъжем ако мислим, че членството в НАТО ще ни помогне по някакъв начин.

Анти-политика от интелигентни хора няма. Аз лично се ожених на валса на Шостакович. Това обаче по никакъв начин не ми пречи да настоявам за демонтирането на това чудовище - то не е паметник, то е символ на съветската (дори не и руска) агресия и желание за подчинение.

Анти-политика от интелигентни хора няма. Аз лично се ожених на валса на Шостакович. Това обаче по никакъв начин не ми пречи да настоявам за демонтирането на това чудовище - то не е паметник, то е символ на съветската (дори не и руска) агресия и желание за подчинение.

Анти руска-политика определено има от страна на ''нашите хора'':wink: и това е нещото, което не ми харесва в тях.
Колкото до паметника - защо точно сега? Тоя паметник беше там и когато имахме премиер, кмет и президент едновременно, какво им пречеше да го махнат още тогава, заедно с мавзолея, вместо да правят отчаяна предизборна кампания сега?
Благодаря предварително за отговора, знам че ще го получа, но ще го прочета с удоволствие утре, защото стана късно и трябва да си лягам.:)

Защо точно сега? А защо не? Атаките срещу това не са от вчера, затова въпросът не е резонен. Скулптурата е в ръцете на кмета, и той издаде заповед за събарянето ѝ. Да кажем, че не е бил достатъчно настоятелен - факт. Това не значи, че трябва да забравим всичко и да го оставим.

А атни-руска политика няма. Виж, със сигурност има антисъветска. Ако погледнеш чисто прагматично на нещата (какъвто реално е десният поглед),то тези настроения са напълно обясними. Русия в сегашния ѝ вид дърпа света надолу във всяка една област. Както тук не обичаме циганите, затова, че не придават стойност, така е нормално света да не обича Русия поради същата причина. Друг е въпросът дали би трябвало да се даде шанс на руския народ, мислено разделяйки го от управляващите го - според мен не, и това мнение също е напълно прагматично.

Ето такива паментници са срам и позор:

Паметник на американските пилоти които сринаха София през войната

8e16d901b4.JPG

За кого са срам?

Русия в сегашния ѝ вид дърпа света надолу във всяка една област. Както тук не обичаме циганите, затова, че не придават стойност, така е нормално света да не обича Русия поради същата причина. Друг е въпросът дали би трябвало да се даде шанс на руския народ, мислено разделяйки го от управляващите го - според мен не, и това мнение също е напълно прагматично.

:lol: Хахахаха, Голем смешник си

Първо се изметна с фрапантно тъпото изказване за Шипченската битка. После с още по-тъпото изказване за американския паметник. Очевидно си разбрал, че и двете са ти катастрофална грешка, и поради липса на някаква съдържателна теза, която да можеш да защитиш успя да изплескаш поредната тъпотия.
Нещо от казаното да е невярно? Давай с емотиконките, определено са символ на интелект :D

За кого са срам?
Срам са за всеки човек, който има интелект по-голям от този на улично куче. Това е паметник на хората, които сринаха София и убиха над 2000 нейни граждани, нашите баби и дядовци. По същността си, не се различава по нищо от МОЧА. Единствената разлика е в това, че е по-малък и формално се води на американска територия (то не било България там, пред посолството).

Горе