Не бой се, прекрасно съм светнат за json константите. Щом се хващаш за юникода смени кирилицата с кавички и слешове
Идеята беше, че при json-а се налага искейп.
Очевидно заради неправилен php код изкара двойно по-голям размер. И след това ми казваш "прекрасно съм светнат" - ами няма какво да добавя. Ти сериозно ли си мислиш, че escape-ването на кавичките при json няма съответния еквивалент при XML? Знаците "<" и ">" не се ли escape-ват с "<" и ">"?
И къде е задължителното валидиране? Освен, ако за теб валидиране е проверката дали има затварящ таг. А като гледам други смислени забележки към стандарта нямаш.
Аз стандарта не го отричам изцяло. Аз просто искам да кажа, че да се твърди, че XML има някакви сериозни предимства пред json е по-скоро глупост. Дори и да има някакво малко предимство, то е много мизерно на практика.
И освен това явно не оценяваш предимството само с проверка на схемата да отхвърлиш невалидни данни. Примерно дължина на атрибута, стринг в числово поле итн.
Схемата, която е дървено заложена в XML не е особено предимство. Причината е, че при json пак можеш да си направиш каквато си пожелаеш схема. Никой не те спира!!! При това тя точно ще отговаря на изискванията за съответната употреба.
Щом така смяташ, кой съм аз, че да подкрепям милионите льольовци по света, които го използват.
Ако говориш за бележката ми за php, то нещо не схвана какво казах. Казах, че нещо, което е некачествено, но много добре развито си има предимствата, които не могат да се пренебрегнат. Затова милионите льольовци (между които а аз самият) го използват. На php нещата се правят лесно, защото при проблем с едно търсене с Google нещата се оправят. При някой много по-добър език за програмиране е възможно така да "увиснеш", че да се чудиш как да си довършиш програмата.
child elements maybe?
Или така ти изглежда по-смислено?
Код:
<ТАГ атрибути | съдържание <ТАГ атрибути | съдържание <ТАГ атрибути | съдържание>>>
Формулирай си по-ясно мисълта, че тук тази тъпа демонстрация не се разбра какво се опитваш да постигнеш с нея.
И пак повтарям. Не съм някакъв фанатичен привърженик на нито една технология.
Но пък да отричаш стандарт, който ти е леко мътен на базата някакви смешни доводи, че видите ли имало излишни символи е смешно.
С наличието на излишните символи исках само да кажа, че когато е правен стандарта не е мислено много много. И пак ще се повторя: "Аз просто искам да кажа, че да се твърди, че XML има някакви сериозни предимства пред json е по-скоро глупост.". Двата стандарта са горе долу заменими, но XML е по-стария и затова се парсва малко по-сложно.
И двата стандарта на практика не правят много повече от това да задават по естествен начин синтаксис на информатичната структура дърво. С някои допълнения, които, обаче никак не са толкова съществени.