От: Русия премахва плоския данък
Всички ще го издухаме, ако се случи. Не знам как можеш да искаш някой, който работи честно, да хрантути тая изкривена държавна машина. Нито излишна стотинка за тия, всичко друго е нечестно спрямо работещите хора.
Явно и ти си от тези платени драскачи на олигархията, за която говори Унито - ще си плащаш като поп няма тън мън - нали парите са ти от олигархията
Сори за спама, ама много са ми смешни безмозъчните постове на някои хора, за жалост те са се мултиплицирали из целият нет.
А по темата да питам моралиста Унито, какво си мисли за тези 4к дето ги прави/л на месец примерно да му взимат 25% щото нали и той трябва си плати лептата, е да Пеевски ще плати 50%+ но и унито и той ще плаща.
Много ми е чудно какъв ще е стимула за някой да работи и да създава блага след като ще печели повече пари ако не ги създава? Толкова ли е трудно да се разбере, че тези ставки водят до грешни стимули - наказват дейните и инциативните!
И още ми е чудно какво по-солидарно от това всеки да плаща 10% или Х% нима, че някой обича да лешперства и работи за 500 лв на месец трябва да плаща Х% или 10%, а този който бачка за 10к да плаща 20-30%?
Нима 10% на 500 лв и 10к не са пак 10% - няма в единият случай лешпера ще плати 50 лв, а дейният 1к демек 20 пъти повече и ще получат накрая една и съща стойност от държавата. Нима това не е свръх солидарно - нима трябва хрантутим тези лешпери или който не работи трябва да яде? Или е още по справедливо не 1к да плати а 2к-3к - защото един вид държавата е дала равни права като на лешпера, но човека не е лешпер.
Какво правим в този съвършен морален казус? Икономически икономистите отдавана са намерили отговора на връзката данъци и приходи - викат му кривата на Лефер!