Сайта ми не личи да е индексиран от Google,защо така?

D.Ivanov

Well-Known Member
Здравейте,

Преди няколко седмици пуснах един сайт с 2 уникални статии по 500 думи,сложих му адсенс,сложих му и privacy policy страница както е по изискванията на Google.Рекламите са си там и даже имам 1 клик за няколко седмици :).Сайта е на wordpress и на опцията,откъдето се избира дали да разреша да е видим за търсещите машини естествено съм му дал да е видим.Е няма,нищо не излиза никъде,а съм му правил оптимизация малко,беше се качил на 50та страница,излизаха резултати като напиша site:името на сайта.Очевидно беше индексиран.Но вече явно не е,защото нищо не ми излиза.Към сайта има и блог,който се показва като напиша site:името на сайта.

Не мога да си обясня защо е изчезнал от обсега на google този сайт.Не виждам за какво може да ме баннат,статиите са уникални,не съм го пускал в някви спамерски директории и социалки,линковете си ги градих сам по коментари в подобни блогове...

Има и още нещо.Явно домейна,който съм купил доскоро е бил зает и когато напиша сайта в google ми излизат снимки на старият облик на сайта,от предишният собственик на домейна.Опитах се да сложа google webmaster tools и да го дам за индексиране...не става,изобщо не ми приема кода.

Не ми се е случвало такова нещо досега,а имам 7 сайта,с нито един съм нямал подобен проблем.

И понеже не съм разбирач голям моля за вашата помощ.Ако някой може да ми отдели 1 минутка да види сайта,за какво става въпрос ще съм му много благодарен.Наистина искам нещата да се получат,защото ако НЕ Е ВИДИМ ЗА GOOGLE просто няма смисъл да се занимавам.Иначе в bing и Yandex ме откриват по ключовата дума...

Ако някой добър човек се смили над мене да ми пише на ЛС да му дам линк към сайта,не искам да го пускам тук,за да не се помисли,че търся трафик и спамя...

Благодаря предварително! :)
 
От: Сайта ми не личи да е индексиран от Google,защо така?

Без да видим сайта, няма как да ти помогнем :)
 
От: Сайта ми не личи да е индексиран от Google,защо така?

Колегата е прав. Дай да видим сайта и ще получиш по точни отговори. Иначе може да са те вкарали в sandbox-а за прекалена оптимизация ако сайта е нов.
 
От: Сайта ми не личи да е индексиран от Google,защо така?

Ами сега пробвай да го потърсиш както преди си правил - "site:". Ако сайта и блога ти излизат, значи са индексирани от Гугъл и всичко е наред.
А ако след това при търсене сайта не излиза, това не означава, че не е индексиран, а че според Гугъл е маловажен и следователно не би следвало да бъде показван в резултатите.
 
От: Сайта ми не личи да е индексиран от Google,защо така?

И аз преди няколко дни пуснах един поддомеин и ту се появява ту изчезва, иначе има субмитнат сайтмап и пише, че са индексирани 9 страници.....
Това май си е нормално:)
 
От: Сайта ми не личи да е индексиран от Google,защо така?

D.Ivanov => погледнах сайта ти, той е индексиран, но не се показва при търсене - това са две различни неща, само 2 статии, както казваш, според мен е недостатъчно. След това - тези две статии са с абсолютно еднакви тайтъл, дескрпишън и кейуордс. Такова нещо е недопустимо.
След това потърсих статиите ти, като копирах избрани от мен на случаен принцип изречения от статиите ти. Не знам дали са уникални статиите ти, според мен не са уникални, като резултат излиза този сайт - azaret.com, в който доколкото виждам са написани едно към едно твоите две статии.

От всичко това не съм изненадан от резултата, че сайта ти е невидим, понеже според мен наистина Гугъл все още го смята за маловажен.
 

Горе