От: Сайтът на боклукТВ против пиратството
Понеже на доста места се коментира въпросният клип си позволих да го изгледам, както и нещо като интервю с него по темата във въпросната медия и останах с впечатлението, че и той не е много уверен в тезата, която уж трябва да защитата
Просто ми намирисваше на натиск да бъде лице на кампанията, понеже в нея са включени все телевизии по които се въртят парчетата в които участва под една или друга форма, а понеже тепърва започнаха да нашумява и "новият му хит" си ми изглежда точно като, че са го изнудили.
Дори в самият репортаж си признава, че тегли пиратска музика и филми. Дори ми направи впечатление, че когато го попитаха колко е изгубил от разпространените негови клипове в Интернет, той си каза - "Ами не, че съм на загуба...", просто е можело да спечели пари с които да прави нови клипове и музика. Наблегна и на факта, че освен като певец се изживява и като продуцент, а факта, че все пак може да си позволи клип и да прави някакви парчета, явно има от къде да изкара пари за музика. В общи линии ми се доказа мнението, че въпроса не е в това, че хората които теглят музика и филми ощетяват твореца, а по-скоро му пречат да "забогатее"
И едно не ми е ясно... хората навън намериха и продължават да откриват гъвкави начини да печелят от своите продукти, само в България не спряха да ревът, че все са на загуба и затова нищо качествено и родно не излиза на пазара. Щом навън се случват нещата, вероятно и тук може да се получи, но просто е по-лесно да седнеш да мислиш как да изнудваш хората, вместо да измислиш по-гъвкав начин за печалба.
И за финал.. Много странно, как се появи тази кампания, веднага след като въпросната телевизия(няма да споменавам името, за да не би да претендират за авторско право
) пусна в експлоатация платформата си за платено гледане на филми и видя, че никой не проявява интерес към сайта. Именно това доведе до маса репорти за авторско съдържание, разни кампании и подкрепи за авторско право.. уж защото било така честно