Здравейте. Имам тясно профилиран сайт за екзотичното си хоби (да речем надбягване с охлюви*), който поддържам за популяризиране на идеята и за собствен кеф. Кефът няма цена, но хостингът и времето са пари, затова ми се иска да намеря някакъв начин за частична самоиздръжка на сайта, така че поне да се покриват разходите за хостинг и домейн (около 70-80 лева на година) и евентуално да се изплаща вкарваното съдържание по стандартната тарифа 100 думи = левче (обичайно на седмица пускам 1-2 уникални статии по около 500 думи).
Заради твърде ограничената аудитория напълно съм наясно, че такъв сайт от трафик не може да се издържа. Дневната посещаемост в пик сезона варира в диапазона 10-15 уникални влизания дневно, с потенциал да се увеличи до не повече от 40-50. Реално и в международен план няма кой знае какъв потенциал - например същият разработен сайт на около 7-8 години в Русия (страна огромная!) върти по около 250-300 уникални посещения на ден.
Ще съм ви много благодарен, ако споделите идеи и опит в тази насока.
* Не ме разпитвайте за какво хоби иде реч конкретно. Може да се отнася за всяка дейност, която има не повече от 40-50 активно занимаващи се и около 150-200 заинтригувани кибици в цяла България.
Заради твърде ограничената аудитория напълно съм наясно, че такъв сайт от трафик не може да се издържа. Дневната посещаемост в пик сезона варира в диапазона 10-15 уникални влизания дневно, с потенциал да се увеличи до не повече от 40-50. Реално и в международен план няма кой знае какъв потенциал - например същият разработен сайт на около 7-8 години в Русия (страна огромная!) върти по около 250-300 уникални посещения на ден.
Ще съм ви много благодарен, ако споделите идеи и опит в тази насока.
* Не ме разпитвайте за какво хоби иде реч конкретно. Може да се отнася за всяка дейност, която има не повече от 40-50 активно занимаващи се и около 150-200 заинтригувани кибици в цяла България.