Сателитки на фрий хостинг - минус или само плюсове?

Asen Popivanov

Active Member
Споделете си мнението по казуса, знаещи хора!
За сега имам един сателитен сайт, който всъщност не е сео-оптимизиран изобщо, но има някакъв си ПР1 и се класира не баш в най-долни позиции.Въпросният сайт е с безплатен домейн и хостинг, та подгонвайки вятърните мелници на СЕО-то последните седмици освен със събмит се замислям да оптимизирам чрез сателитни сайтове, а също така се замислих дали бих могъл да ползвам за сателитните си сайтове нещо безплатно.Или няма да успея да постигна нужната "тежест" и авторитет на линковете към основният ми сайт.Очаквам мненията ви, колеги!:wink:

От: Сателитки на фрий хостинг - минус или само плюсове?

Сайта си е сайт, бил то безплатен или не. Разликата на безплатния и платения сайт е, че не даваш пари на безплатния.
А след това вече следват уменията ти. Ако си добър - ще успееш, ако си калпав и не знаеш нищо - и най-добрия сайт да ти дадат, ще се провалиш.

Добре де, не можа ли да погледнеш малко теми в пазара, колко услуги се предлагат свързани със сателитни сайтове и хората си плащат. Мислиш си, че всички са мазохисти тук и си дават парите някой да им затрива труда ли :) ?

Така наречените "сателитки" не струват нищо в дългосрочен план. Ако вместо да си давате парите за глупости ги инвестирате в хубаво и интересно съдържание резултатите ще са много по-добри и дълготрайни. До преди 3-4 години, да, но Г вече е прекалено умен. Това не го казвам само аз, има достатъчно информация из Интернет и различни лекции от университети.

Така наречените "сателитки" не струват нищо в дългосрочен план. Ако вместо да си давате парите за глупости ги инвестирате в хубаво и интересно съдържание резултатите ще са много по-добри и дълготрайни. До преди 3-4 години, да, но Г вече е прекалено умен. Това не го казвам само аз, има достатъчно информация из Интернет и различни лекции от университети.

Много правилно, аз това го повтарям от много време, точно затова предлагам друг модел - web 2.0 визитки. Сателитите са важни, добре е да ги има, наистина, но помнете че са РАЗХОД, който не си връща инвестицията поне в повечето случаи. Аз мога да го извъртя така някой сателит, че да печели, но да кажем, че ще ми трябват към 100-тина долара ( ен сайт ), пък и както казах - РАЗХОД, по-добре да ги инвестна в някоя блог мрежа.
Последно време press release е доста добра практика, особено за започване на кампании за фирми и компании с различни услуги, доста линкове могат да се оберат от 179$ прес рилийз.

И аз съм съгласен с това, никога не съм ползвал сателитки, но винаги имам резултат.

И аз съм съгласен с това, никога не съм ползвал сателитки, но винаги имам резултат.

И от това, че не си ползвал, значи че са безполезни така ли?

И от това, че не си ползвал, значи че са безполезни така ли?

Не съм казал такова нещо, напротив. Както и в първото мнение написах - "Ако си добър - ще успееш, ако си калпав и не знаеш нищо - и най-добрия сайт да ти дадат, ще се провалиш." Без значение сателитка или не, ако някой знае какво да прави ще има успех.

Просто аз не съм привърженик на сателитките, за мен това е загубено време и труд, които мога да използвам в сайтовете и така да ги направя много по-добри. А и на мнение съм, че умея да постигам целта си и без сателитки, и за сега успявам. Но знам, че не на всеки му се удава това. Просто споделям моя опит.

За начеващите нещата са хаотични и неясни. Публикации по тезата линкбилдинг на всяка цена и до дупка все още преобладават в Мрежата и надделяват над публикациите по тезата за съдържание. В следствие при търсене излизат повече резултати за линкбилдинга. И човек малко се шашка, когато търси пътя си.
Да отделяш много време и средства за сателити вече не е толкова ефективно, отколкото ако отделиш време и средства за съдържание.
Направи добро съдържание и хората сами ще ти направят линкбилдинга. Ако остане време за някой сателит - не пречи да има. На първо място слагам Блогер - гошо си обича чедото и го тика напред.

Подкрепям написаното от Вискяр БГ.
Наблегни на съдържанието. За сателитките е спорен въпроса - според мен не си заслужава - чичо гошо ще ги хване от раз и не се съмнявай в това - там работят, ако не най-качествените програмисти, то едни от тях. За добра класация и видимост на съдържанието в такъв случай можеш да използваш гугъл+ - пак е безплатно, индексира се супер бързо - перфектна видимост......

Явно искаш по "лесното" пътче :)
За да получиш трябва да дадеш.
Не знам дали ще го разбереш ама карай
По "лесното" всеки иска , но не всеки си го признава, и само на малцина им се получава, а аз малко самоирония вкарах, "ама карай"... :|

Няма проблем. Наблягай на съдържание там където си заслужава. "Линкчетата" гледай да са качествени с висок ранк и полечка с тях - ако пък са и дофолоу.... :)

А тези сателитки за колко време се развиват и по колко поста имат минимум (ако имам 20 сателитки и за двайсете ако тръгна да пиша по 5 поста то ще стане едно писане или се спинваш един текст за 20те) :)

А тези сателитки за колко време се развиват и по колко поста имат минимум (ако имам 20 сателитки и за двайсете ако тръгна да пиша по 5 поста то ще стане едно писане или се спинваш един текст за 20те) :)
Представях си развиитие така: една сателитка с 3-4 поста за един продукт/услуга, друга сателитка за друг продукт/услуга и тъй да направя за основните си пера...
За сега проучвания правя само, да не кажа само сърфиране из ю-тюб.... :)

Представях си развиитие така: една сателитка с 3-4 поста за един продукт/услуга, друга сателитка за друг продукт/услуга и тъй да направя за основните си пера...
За сега проучвания правя само, да не кажа само сърфиране из ю-тюб.... :)

аха еми сателитката може да е от блоггер няма значение, но къде да слагам линковете за основния сайт в текста за нещо или отстрани като widget friend bloggs или partners ?

Горе