Сателитки на фрий хостинг - минус или само плюсове?

От: Сателитки на фрий хостинг - минус или само плюсове?

аха еми сателитката може да е от блоггер няма значение, но къде да слагам линковете за основния сайт в текста за нещо или отстрани като widget friend bloggs или partners ?

1 път в текста, в другия web 2.0 в widgeta, в третия сателит във хедъра, в четвъртия във футера и така.

трябва juice да има и е хубаво сателитите да се линкват един друг, но нищо чудно да отнесеш някой бан ако се осереш, че и главния сайт да иде назад.

Целта на тея сателити е да се качат нагоре в серпа, да кажем топ 50 - като класираш 5 сателита в топ 50 и да нямат линкове в тях - качваш ги в топ 50 и праскаш линковете както казах - 1 футерно, друг контекстуално, коментар, сайтуайд и ще се качиш много в серпа с главния сайт. Целта е да се качат сателитите нагоре пък после да се линкваш. това е правилния метод.

1 път в текста, в другия web 2.0 в widgeta, в третия сателит във хедъра, в четвъртия във футера и така.

трябва juice да има и е хубаво сателитите да се линкват един друг, но нищо чудно да отнесеш някой бан ако се осереш, че и главния сайт да иде назад.

Целта на тея сателити е да се качат нагоре в серпа, да кажем топ 50 - като класираш 5 сателита в топ 50 и да нямат линкове в тях - качваш ги в топ 50 и праскаш линковете както казах - 1 футерно, друг контекстуално, коментар, сайтуайд и ще се качиш много в серпа с главния сайт. Целта е да се качат сателитите нагоре пък после да се линкваш. това е правилния метод.

как ще изям бан като ми изтрият сателитите ли ?
задължително ли е да се линкват взаимно

Не е задължително разбира се, но виж бе - целта е да качиш сателитите, нормално да линкваш някой сателит с друг за да се качи нагоре линквания сателит, главния сайт после ще му изтипосаш линк, важното е да оптимизираш сателита да е поне в топ50 по дадената дума по която ще линкваш и главния сайт в сателита.

бан може да изядеш ако гугъл те надуши, нормално да има риск, аз досега бан не съм ял, поне не и заради сателити и linkwheels

Не е задължително разбира се, но виж бе - целта е да качиш сателитите, нормално да линкваш някой сателит с друг за да се качи нагоре линквания сателит, главния сайт после ще му изтипосаш линк, важното е да оптимизираш сателита да е поне в топ50 по дадената дума по която ще линкваш и главния сайт в сателита.

е добре как да вкарам този линк в текста като в сателитите ще имам съвсем различно ? примерно сайта ми е за телефона сателитете какво трябва да са ? сд карти или скрийн протектори

е добре как да вкарам този линк в текста като в сателитите ще имам съвсем различно ? примерно сайта ми е за телефона сателитете какво трябва да са ? сд карти или скрийн протектори

КАК РАЗЛИЧНО БРЕ? СЪЩОТО ТРЯБВА ДА ИМАШ. ако имаш сайт за телефони и направиш сателит "скъпа нокия" и нормално да линкваш към модел нокия сайта ти. сещаш ли се - линкваш www.saita-za-telefoni.com/skypa-nokia.html - а текста на сателита е свързан с скъпа нокия

По която дума оптимизираш - за тая дума трябва да е и сателита.

Лично за мен сателитите са чиста загуба на ресурси. Да речем, че се направят 5 сателита с по 5 статии, това са 25 статии--> 100лв. Отделно за тези сателити трябавт линкове - събмит в социалки още към 30лв. Дотук 130лв и говорим за сателити на безплатни платформи. Ако са с купени домейни, хостинг и други дреболийки отиваме към 200лв разход. Да речем, че тези сателити ги избутаме някъде на 2 страница по ключовитре си думи, то това оззачава, че тяхната стойност ще е само от СЕО гледна точка, защото на 2-ра страница тези сателити ще имат незначителен трафик.
Сега да погледнем от друга гледна точка. Какво можем да направим с тези 200лв? С тези пари могат да се купят поне 5 линка като гостуващ автор във водещи в нишата сайтове с голям трафик и тежестта на всеки един такъв линк ще е по-голяма от всичките линкове от сателитките взети заедно. Освен това ще се докара и трафик от тези статии, така че с един изтрел 2 заяка. Отделно работата е в пъти по-малко, отколкото цялата тази занимавка със сателитите. Да не говорим, че се намират и блогове, където приемат и безплатно гостуващи автори.

Сега да погледнем от друга гледна точка. Какво можем да направим с тези 200лв? С тези пари могат да се купят поне 5 линка като гостуващ автор във водещи в нишата сайтове с голям трафик и тежестта на всеки един такъв линк ще е по-голяма от всичките линкове от сателитките взети заедно. Освен това ще се докара и трафик от тези статии, така че с един изтрел 2 заяка. Отделно работата е в пъти по-малко, отколкото цялата тази занимавка със сателитите. Да не говорим, че се намират и блогове, където приемат и безплатно гостуващи автори.

Какво ще рече гостуващ автор демек сам си пишеш ревюто на своя сайт и собственика го слага някаде в страни за определено време или като статийка ?

Гостуващ автор е, когато напишеш статия за чужд сайт, в която рекламираш сайт, продукт, фирма.
Много честа практика е да се пишат статии на определена тематика и да се вкара линк към кл. дума. Примера, който ти даде колегата с Нокия-та. Вмсесто статията да е пускаш в нов и без никаква история сателит, изпращаш статията на сайт с доказан авторитет. Там от своя страна получаваш по-силен линк с основна кл. дума.

Сателитните сайтове не отслабват значението си, просто трябва да се изграждат по по-умен начин. Имам предвид бавно изграждане на авторитета на домейна, постепенно добавяне на съдържание и чак когато сателитката има рейтинг, тогава тя вече може да линква основния сайт.

Смятам да направя няколко сателитки, но имам следната дилема... Мислех да ги направя в блогър, но гледам има и някакво sites.google.com, та като цяло къде е по-оферта да се направи или няма особено значение?

Горе