John Galt
Well-Known Member
Жено, дала си възможно най-долнопробния фейкнюс сайт, който ти е попаднал. Излагаш се, а излагаш и мен като твой съпруг, вече умиращ от глад, щото откакто си се разписала в тая тема, една манджа не си сготвила.Казано по-просто: наредбите на здравния министър нямат статут на закон или подзаконов нормативен акт. Тоест, FUCK OFF глупаци! Спазването на дебилните мерки не е задължително.
Съд посече властта с важна мярка: Глобите за неносене на маска са незаконни! - Оновини
Русенският Районен съд отмени наложена глоба в размер на 300 лева Състав на Русенския Районен съд постанови решение, с което отменя наложена глоба в размер на 300 лева. Глобата е наложена от служители на МВР на гражданин, за това, че е бил на публично място без да носи защитна маска, в нарушение...onovini.eu
Глобите за неносене на маски се отменят от съда, защото противоречат на ЗАКОНА ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО.
Наредбите/Заповедите и каквито и да е подобни актове НЕ МОГАТ да противоречат на закона. В случая заповедта противоречи на горепосочения закон и затова съдът отменя наложените въз основа на нея глоби.
Това НЕ значи автоматично, че всички наредби/заповеди на органи на изпълнителната власт могат да не се спазват.
Не разпространявай фалшиви новини, моля те.
Offtopic: @biaaro / @kamentk ква е тая свада дето сте я заформили тук? Аз в тая тема се престрашвам веднъж в месеца да вляза, ама доколото прочетох мненията от последната страница, съм изпуснал голям купон.
Последно редактирано: