Борбата със заразата е многостранен процес. Няма как властите да се преборят с кризата, ако гражданите не съдействат. А такива като тебе не желаят да съдействат, значи трябва да ги заставят по някакйв начин да го направят. Признайте си, че сте напълнили гащите от ваксините и да се приключва с малоумната ви тема.
Има нещо изключително важно, което изглежда или не разбирате, или по-вероятно ви кефи изключително много. Мен обаче не ме кефи. Става въпрос за това кой дърпа юздите. За решението на даден проблем има огромно значение кой и как го решава. Обикновения човек слуша по новините, че имало вирус и пандемия, хваща се за главата от ужас и паника, завива се под юргана и започва да благославя тези, дето му обещават спасение от синия екран.
Само защото някой се представя за необикновен алтруист не означава, че е такъв. Само защото някой се е заел да ни спасява от пандемия не означава, че наистина има такива намерения. Само защото някои повтарят Black Lives Matter не означава, че им пука за живота на черните. Само защото някой говори за климатични проблеми не означава, че наистина има намерение да ги реши. Само защото някой е направил ваксини не означава, че ги е направил единствено с цел да потуши един вирус.
Толкова ли не разбирате, че в политиката всичко е въпрос на пари и власт. Може да се измисли всякакъв проблем, да се предложи добре звучащо решение и определени кръгове от хора с години да се възползват от това. Класическа схема на придобиване на власт чрез създаване на проблем и предлагане на решение. Кови пландемията е точно това, ама много хора не могат или не искат да го видят. Водят ви за носа, даже си въобразявате че ще спечелите от цялата работа, но не става така в реалния живот. Просто копаете собствения си гроб.
Само да припомня, всичко започна с едни 2 седмици локдаун. Всичко уж щеше да се оправи, но после тръгнаха едни обещания, последвани от едни несъответствия и едни неизпълнения... От маските, през ресторантите, до ваксините. Всичко се случва точно по начина по който ние казваме, а не както са ви обещали от синия екран.
Примери за схемата "Проблем-Решение" колкото щете. Терористичните заплахи след 2001, присъствието на САЩ в близкия изток заради петрола. Хитлер... въобще всички диктатори. Съвременната финансова система е в резултат на серия от епизоди на "Проблем-Решение" и тепърва предстои да се добавят нови епизоди. Може дори да се обобщи, че политиката представлява съвкупност от решения на предварително нарочно създадени проблеми, докато междувременно се решават някои от истинските проблеми. Само най-наивните могат да си мислят, че някой политик е тръгнал да оправя народа. Политиката е изкуството на това да изглеждаш загрижен за народа, докато смучеш от народа.
Ей затова каквото и да кажете за Кови дето да звучи хуманно, аз не мога да го възприема като такова само заради изпълнителите на целия проект. За мен Кови е изкуствено създаден проблем, представен с мили очички и безкрайни прекрасни обещания и надежди, който цели единствено ограбване на народите и геноцид. Дяволско творение зад ангелска усмивка.