Аз да си продължа от миналия пост за PCR тестовете. След като става ясно, че с тях се тества някакъв стар коронавирус, следващия проблем е до колко тестовете са верни.
PCR машината работи с термо цикли, всеки от които с продължителност от няколко секунди, а резултата е двойно количество ДНК материал.
Тук е обяснено. Оказва се много важно обаче колко цикли се правят, и през годините е установено, че те трябва да са около 25, макс 30. Повече от това и резултата от теста става много несигурен.
Това е въпрос защо се правят по 25-30 цикъла и е от 2012 година. Има няколко отговора, които много не разбирам, но впечатлението ми е че след 30 цикъла материала изгаря, съсипва се. Това са термични цикли със загряване до 98 градуса за доста минути.
Това е документ от WHO и в него са описани как се правят тестове с 40 и 45 цикъла, а в една таблица са записали дори 50.
Виж файлът 20484
Който иска да потърси за "cycles" в документа.
И още един пдф от WHO, който описва как се работи с конкретен модел PCR машина. Интересното е на страница 10 и 11. Там е обяснено къде в софтуера се наглася броя на циклите и е дадено конкретно число - 45.
Виж файлът 20485
Значи нито се тества за правилния вирус, нито теста се прави както трябва. Също така има възможност за много лесна промяна на броя цикли, съответно броя на положителните тестове. И всичко това ако тези тестове въобще се правят. Според мен вече се записват резултатите на кой как му дойде. Събират се пробите, на хората със симптоми им се изпращат положителни резултати, на останалите онче-бонче. Междувременно болниците пък са се превърнали в психиатрии с еднакво психясали пациенти, доктори и сестри.