Да, бързо генерализирате и точно там са търканията. Иначе реално и двете позиции тук не са на много различно мнение, освен май Асенчо, който все още е сигурен, че няма такова нещо.
- Вирус има - факт. Има и излишно напрежение (по вашему хиперболизирано - "психоза"), което до известна степен рефлектира (но не чак толкова, колкото се преекспонира). Март месец отново се говориха същите неща, но хората нямаха познати, които да са го изкарали тежко или починали, то и за това се хихикаха. Инстинкт за самосъхранение.
- Системата ни е чудна и да речем, че винoвниците затова ще трябва да си понесат каквото има, но сме в такова положение, че соченето с пръст не помага, а точно обратното. Ако някой си мисли, че ще стане от днес за утре, е откровен наивник.
- Голяма част от докторите и мед. персонала (а не всички - отново изпадане в крайност), си работят под пълна пара, а в най-тежките случаи е имало такива, които са били нон-стоп в отделението, където са и спели.
- За медиите си пишете само вие, тия, които гледате телевизия. Аз не гледам нещо различно от футбол и волейбол.
Царят на генерализацията е шарлатандито, то и затова ми се гърчи в блок лист-а още от пролетта. Там връзката с еволюцията е прекъсната и спасение няма.
Иначе относно твоя човек, как е изкарал нещо, не е достатъчно като информация, че и да се правят някакви глобални заключения, сам знаеш. То и затова като се правят някакви проучвания, не се хваща един човек, а се изследват стотици и хиляди хора, според десетки фактори. Със същата тежест, вероятно има човек, на когото всичките му близки са го прекарали тежко, но истината е някъде посредата.
Що си са изолирал? Или ти и преди ковидято си се изолираш при загуба на обоняние.
После аз съм се хващал за единични думи. Сигурно трябваше да обяснявам, че в същото време съм имал температура. :/
Обичайна практика, при каквото и да е, когато е възможно. Доста хора, с които иначе бих се срещнал, са с различни хронични заболявания (каквито имат ВЕРОЯТНО една трета от българите) и съм виждал с очите си такива хора как прекарват нещо лепнато. Даже и не ми се мърда, като имам температура.
По-малко от 0.01% от световното население, ужаст.
Аз ги изкарвам повече от 0.01%. Аз ли бъркам или за пореден път е твоят калкулатор?
ПС: Ще се включа някъде покрай НСИ-то за следващата седмица, че днес доста свободно време инвестирах тук и вече ме гризе съвестта.