nandibandi
Well-Known Member
А аз съм съгласна с това мнение за маските
Не, номера е здравите да го изкарат и да станат преграда за уязвимите.Е, нали това е големият въпрос - дали здравите да преминат весело и щастливо през заразата и да вкарат в земята предразположените. Един вид естествен подбор.
Или сме общество с претенции, че сме се извисили над физическото ниво и се обединяваме да спасим по възможност всички, дори и тези с нелечимите болести.
Само че твоят приятел каза, че първо сухите съчки изгарят.Не, номера е здравите да го изкарат и да станат преграда за уязвимите.
А сега не горят ли?Само че твоят приятел каза, че първо сухите съчки изгарят.
Данни в подкрепа на това твърдение?реално теста струва 50-60лв и то надценен,
Батенце дори и в пропагaндните български телевизии казаха, че ПСР теста е ненадежден и не дава 100% верен резултат.Данни в подкрепа на това твърдение?
ПСР тестването е скъпо и винаги е било скъпо. То работи на генетично ниво и е изключително точно и е единствения начин да се определи в много сериозна конкретика наличието на вирус и количествата му.
Още преди години по време на епидемията със свински грип, при заразяването ми ми бе предложено да пратя материал за изследване в референтна лаборатория в София, за такъв тест, но щеше да ми струва 200лв или трябваше да вляза в болница. Искаха да тестват, защото бях сред първите пациенти в града. Заразен от съученик от забележете съседния клас, който беше patient zero за града. Доказан в лаборатория след болничен престой. Нямаше смисъл и от двете. Така или иначе грипна инфекция преминава за 3 дни, проблемите са в бактериалната след това, не знаеш какво ще те пипне. Изолирах се вкъщи. Сега е доста по-достъпно тестването. Тогава МРЗ беше колкото един тест. Сега теста е 1/6 от МРЗ.
Виждаме как здравите защитават уязвимите в САЩ. 230 хиляди починали , ама поне викаш вече останалите са изградили имунитета и ще пазят. В Китай 4 хиляди починали , но нямат имунитета щото спазват мерките. Колко са глупави тия китайци , нямат си един Мангъров да ги води като нас през пандемията.Не, номера е здравите да го изкарат и да станат преграда за уязвимите.
А кое защитава, маските ли?Виждаме как здравите защитават уязвимите в САЩ. 230 хиляди починали , ама поне викаш вече останалите са изградили имунитета и ще пазят. В Китай 4 хиляди починали , но нямат имунитета щото спазват мерките. Колко са глупави тия китайци , нямат си един Мангъров да ги води като нас през пандемията.
Китайските мерки. Факт пред който и феновете на Мангъров мълчат.А кое защитава, маските ли?
Слагай ти. Аз ползвам аналитичния апарат по предназначение. Скоро от щаба ще ти заповядат да го направиш, така че изпреварвай събитията - бъди винаги пръв в сляпото следване на абсурдни заповеди.Нанди, слагай гевгира на главата, че 5G-то не прощава
Тоя е ял прилепи 100%Заразен от съученик от забележете съседния клас, който беше patient zero за града
Стига се излага с тоя Китай. Победили вируса с маски, вярваш ли го това наистина. Че те китайците ходиха с маски в Ухан 5 години преди това, как така изобщо се разпространи вируса!? И Мангъров далеч не е единствения. Има поне 10 видни български лекари, професори, които казват същото, като Мангъров. В световен мащаб са хиляди. Как така не опитваш да събереш малко допълнителна информация и си сляп и глух за всяко алтернативно мнение.... Поне малко не се ли съмняваш в официалните данни, дето ти спускат готово смляни за употреба!?Китайските мерки. Факт пред който и феновете на Мангъров мълчат.
Не са само маските , а и останалите мерки , избягване на струпване на хора, дезинфекция навсякъде, нон стоп тестване и ако имат положителен - изолирането и тестването на всички. 4-5 дни тестват 10 милионен град - ти можеш ли да си представиш за каква дисциплина говорим? Какви видни лекари казвали същото - като очевидно това което казват е грешно? В САЩ къде е стадния имунитет? Или за да изградим тоя имунитет трябва да измрат 230 хиляди болнави и стари хора ? И като измрат каква е целта на имунитета точно ? Ти вземи малко да се съмняваш в изказванията на Мангъров и да помислиш сам логично. Няма как да се изгради тоя имунитет ако вируса мине през всички - защото измежду здравите като мен и теб - ще измрат болните и възрастните с заболявания (нечия майка, баба, дядо) .Стига се излага с тоя Китай. Победили вируса с маски, вярваш ли го това наистина. Че те китайците ходиха с маски в Ухан 5 години преди това, как така изобщо се разпространи вируса!? И Мангъров далеч не е единствения. Има поне 10 видни български лекари, професори, които казват същото, като Мангъров. В световен мащаб са хиляди. Как така не опитваш да събереш малко допълнителна информация и си сляп и глух за всяко алтернативно мнение.... Поне малко не се ли съмняваш в официалните данни, дето ти спускат готово смляни за употреба!?
Губят ти се елементарни фундаменти, които дори най-върлите ковидисти признават. Просто хората, включително и ти, не хващат всичко, което се казва и би трябвало на всеки разумен човек да му светва, че нещо го мотат. Всички казват, че вируса не може да бъде спрян, всички. И едните и другите! С маски, без маски, с дистанция, без дистаниция, разликата е в скоростта на разпространение. Бъркам ли нещо или ще спориш и по това? Може да се спре само с ваксина или групов имунитет, съгласен ли си? Има ли някой от двата лагера, който твърди нещо различно. Кажи сега как ще спреш вируса с дистанция и маски, как китайците са го спрели с дистанция и маски!? Как? Като никой никога не е казвал категорично, че вируса спира с маски и дистанция?Не са само маските , а и останалите мерки , избягване на струпване на хора, дезинфекция навсякъде, нон стоп тестване и ако имат положителен - изолирането и тестването на всички. 4-5 дни тестват 10 милионен град - ти можеш ли да си представиш за каква дисциплина говорим? Какви видни лекари казвали същото - като очевидно това което казват е грешно? В САЩ къде е стадния имунитет? Или за да изградим тоя имунитет трябва да измрат 230 хиляди болнави и стари хора ? И като измрат каква е целта на имунитета точно ? Ти вземи малко да се съмняваш в изказванията на Мангъров и да помислиш сам логично. Няма как да се изгради тоя имунитет ако вируса мине през всички - защото измежду здравите като мен и теб - ще измрат болните и възрастните с заболявания (нечия майка, баба, дядо) .
Все ми се струва че това да носиш парцалче на устата , да стоиш на 2 метра от хората около теб и да спазваш елементарна хигиена не е края на свободата ми в сравнение с алтернативата да загубя близък човек.