Чудно си беше с 19-то, с корона-22 е значително по-зле. Мани, че може по същата линия през '25, та чаак до '30 да откара..
Абе, ти нали бира вАриш? Направи една серия да си спомним, неш' такова:
Но българска, родна и пивка, с минерална вода от Хисаря - Корона'19! Поне една партида направи, десетина бутилки поне
Ами, принципно е никакъв проблем да наглася една рецепта, но за лагера(светлите) бири не много удачен момента. Взе да става топло, а те си искат една идея на по хладно да отлежават. Там е важна и водата действително. Един ми беше домъкнал от Банско вода(сложи ги едни 500 километра до тук) от някакъв извор в планината. Получи се чудесна светла бира. Нея кръстих "Вък", щот пак казвам, получи се учудващо добре и като я дегустирах първия път, а и ми беше от първите варки и нали мераклия, та ми идваше да завия срещу луната от кеф.
Че "тематични варки" доста. На един с автосервиз, дето си карам колата при него му сварих тъмен стаут, който кръстих старо машинно масло. На едни пък, с гражданска инициатива, дето още в началото си беше обречена на неуспех въпреки, че беше с добри помисли им сварих червен ирландски ейл(заради ИРА) и им сложих на етикетите един свит юмрук с надпис Rebels Beer.
Имало е и Биринда, Краставата жаба и какви ли още не, ама там да не навлизам в подробности..
Та тематиката поне за мен е голяма част от домашното варене на бира. Не просто да направиш там нещо да се наливаш
Е, на ремайнда, да сме живи и здрави, ако не ми излязат прогнозите, вече знам, че ще му сваря един стаут с лактоза(неферментируема захар), като добавка - че да му стане сладко на душата, че се е оказал прав
Та общо взето що бира се направи и изпи в тая карантина само аз си знам. Ма спирам, да пиша, понеже ми е болна тема и да не отблъсквам трезвената ковид аудитория
Страхотно беше. По 200 души умираха на ден...Невероятно беше, няма спор.
Сега малко ли мрат :/ Въобще по принцип говорим. Акцента ми беше как бързо се изместват актуалните теми на деня.