Сео въпросче относно кеширани статии

BlackFriday

Well-Known Member
Преди известно време купих домейн и когато проверих кеша в гугъл се оказа че домейна има индексирани в кеша над 4к страници.
След по обстойна проверка намерих 900 страници със статии.

Какво мисля сега?!

Ще пусна домейна сайт за игри, като главна страница (флаш игри), домейна е бил блог за игри, но само статии и ревюта.
След това ще сложа категория за тези статии и ревюта( тематични са за игри).
Всеки ден ще слагам по 1 статия от кешираните,
все пак тези статии са били на този домейн (сайт,блог)

Въпроса е :как гугъл ще реагира според вас, след като вече ги е имало, но с по стара дата?
статиите са с разширение .HTML и аз ли да ги пусна така?
Имали смисъл въобще да се занимавам?

дори и да се махнат от кеша ,аз успях да си сейфна 200 статии :)
изкажете мнението си,аз съм на косъм да го направя макар и да се набутам сега за скрипт

От: Сео въпросче относно кеширани статии

Какво си мисля аз:
Г е индексирал страници с определено съдържание.
За да запазиш текущото съдържание ги сложи същите на същите урл-та.
Примерно ако е имало статия на домейн.ком/статия1.хтмл я сложи пак там. Ако я сложиш на домейн.ком/статийка1 му направи редирект 301 от домейн.ком/статия1.хтмл към домейн.ком/статийка1
Това горното яко ще го правиш, го направи наведнъж. Няма смисъл да ги добавяш една по една, щото докато ги добавиш над половината от индекса ще изчезне и после почваш отначало.
Тази горната схема няма смисъл да я правиш ако съдържанието не е уникално. Не виждам смисъл да съживяваш сайт който е живял с дублирано съдържание.
Консултирай се с някой експерт в областта. Аз не съм чак толкоз адвансед и моето мнение е по лична логика.

не съм проверявал статиите(имаше някакъв начин за проверка,но не мога да намеря сайта) ,повечето са ревюта за игри нямат изходящи линкове във тях...
през януари тази година има доста добавени статии,като за дни е имало до 10
незнам какво е накарало пича да не си плати домейна,но си личи че доста е дерзал и разбира от игри
даже играл там няква игра и пише в части как е превъртял и тн :)
алексата му е малко над милион

това което мисля да направя е че ще бъде същото ввв.урлсите.ком/категория - статии/статия.хтмл така си е било преди,но в индекса ще има игри ,а това ще бъде категория в която ще бъдат статиите: ще видя дали всеки ден или наведнъж ще ги добавя

Последно редактирано:

Провери уникалността на текстовете първо - copyscape, http://unique.cloxy.com/, може и с маркетинг самурай. Ако са без много дубликати и си личи, че са оригинални следвай съвета на @ThinkFast запази същите адреси, но ги пусни всички на веднъж ;)

Последно редактирано:

Горе