Лихвите напоследък са драматично ниски и според мин ще продължат да падат. Като цяло не е добре лихвите да са високи, защото дипозитите стават сигурна инвестиция с висока доходност, а напрактика тези пари се губят от икономиката, но българина е така научен, да трупа, а да не инвестира. Ако сматаш че ще пичелиш от лихва, лъжеш се. По-добре инвестирай.
Научен да трупа друг път Повечето българи харчат всичко което имат, че и кредити теглят.
Явно с такива хора сте заобиколени. Около мен масово хората заделят яко за черни дни. Младите масово харчат като загубени и то за абсолютно ненужни неща, нито си вдигат стандарта, нито изпитват кой-знае какви облаги. Обаче по-големите, а и част от децата им просто така са научени - на икономия, на малко, а същевременно разполагат със солидни депозити. За бабите и дядовците, да не говорим. Там е практика, да се отделя здраво.
Лихвите по депозитите са крайно мизерни и на дали някой вече търси печалба от това да държи парите си в банка. По-скоро парите се вкарват в банките за да не се в къщи уж да е по-сигурно.
Може да сравниш офертите на банките на този сайт moitepari.bg
Да, сега никой не прави добри предложения от към добри лихви при депозитите. Честно казано излиза по креативно да не правиш, защото може би движат заедно с инфлацията. Не съм наясно на 100% това с инфлацията, но няма да се учудя, честно.
Ако решите да правите нещо с парите, изборът за момента е само един - инвестирайте. Не виждам голям смисъл да се прави нещо друго, като например депозити.
Ще съм в чужбина и трябва да си отворя някакъв депозит за печалба не става изобщо въпрос, но поне да се избива загубата от инфлацията. До сега 13 отговора и нито едно конкретно мнение добре е