Сериозно За Белене

От: Сериозно За Белене

Вижте не го обиждайте, не падайте на нивото - те са му казали изплаща се и толкова. Това си е пропагандата и тя си действа :)
Все едно да вземеш 100к кредит и да имаш примерно 700 лв лихва и сега почва пропагандата той ще се плаща от апартамента :) Да разбира се че ще се плаща, но проблема иде че пазарната цена на такъв имот е 400, това се пропуска в уравнението :)
Тя пропагандата е пропаганда защото има реалности, просто се спестяват няколко неща. Както БСП казва ще се плаща от Белене - така ще се плаща и аз съм сигурен, само дето тока ще е в пъти повече от 4,5 стинки за киловат :) Идеята масата да кълве.

@Miratrade явно нещо си с търговията щом и сметки правиш - проблема е че са без кръчмаря :)

Та един АЕЦ виж от колко хора се строи и операрира:
Contributions of the Average Nuclear Plant

employs up to 3,500 people during construction

employs 400 to 700 people long-term at salaries typically 36 percent higher than average salaries in the local area
Ето ти и линк, http://www.nei.org/keyissues/newnuclearplants/economicbenefitsofnewnuclearplants/

Хайде сега смятай :) пак сметките. За няколко хиляди работни заплати, да се се опрвадае един проект за милярди само в средите на пропагандата минава - ако е така то да строим пирамиди или да вземем 100к манагала по 8 часа да копат една дупка един ден и на другия да я заравят и така 10 години - направо заетостта ще хвъркне!

Никой не се наема да сметне колко ще струва тока след 20 години като се затворят централите в България. За сметка на това политическата пропаганда се вихри с пълна сила.

Тоя Сергей трябва да е голяма работа щом е накарал турците да строят АЕЦ за 20 милиарда долара.

От: От: Сериозно За Белене

Никой не се наема да сметне колко ще струва тока след 20 години като се затворят централите в България. За сметка на това политическата пропаганда се вихри с пълна сила.

Тоя Сергей трябва да е голяма работа щом е накарал турците да строят АЕЦ за 20 милиарда евро.

Не и го обяснявай на тея боклуци, че са толкова прости, че живи да ги няма, по-добре ще да е.

Аз зададох един единствен и елементарен въпрос, а получих арогантно и некомпетентно мнение и то като червена репутация!
Автора на темата може ли да ми отговори адекватно тук или не е чак такъв мъж?
Приложих ти и карта, разгледай я, обмисли и ми отговори!
А отношението ти е точно каквото се очаква от човек с такъв аватар.
Опази боже от такива олигофрени като теб...

• Like
Реакции: ivok

@Miratrade явно нещо си с търговията щом и сметки правиш - проблема е че са без кръчмаря :)

Та един АЕЦ виж от колко хора се строи и операрира:
Contributions of the Average Nuclear Plant

employs up to 3,500 people during construction

employs 400 to 700 people long-term at salaries typically 36 percent higher than average salaries in the local area
Ето ти и линк, http://www.nei.org/keyissues/newnuclearplants/economicbenefitsofnewnuclearplants/

Хайде сега смятай :) пак сметките. За няколко хиляди работни заплати, да се се опрвадае един проект за милярди само в средите на пропагандата минава - ако е така то да строим пирамиди или да вземем 100к манагала по 8 часа да копат една дупка един ден и на другия да я заравят и така 10 години - направо заетостта ще хвъркне!

Е аджеба :) Това искам да кажа, че ми говорят за 60 000 по телевизора - то излиза, че ще осигурят работа на сума си народ

• Like

G0G0 - ти въпроси на мен недей задава - задавай си ги в твои теми, тук ще ядеш репутациите. Като задаваш малоумни въпроси, ще получаваш отговори.

MIRATRADE - Простак - кажи ми колко ще участват в строенето? Поне 100-200 фирми ще са ангажирани със строежа - материали, продукция, превоз, строене, инжинери - много хора - ако не са 60 000, са поне 50 000. Като не разбираш от строене защо говориш.
http://www.sandvichpaneli.com/ - вместо да пишеш глупости в темите ми - ходи си оправи грозния сайт, аа блог всъщност.

Introduction
Казвам се Митко Николов и съм управител на фирма Миратрейд ЕООД, която предлага доставка и монтаж на сандвич панели, термопанели, покривни панели, стенни панели, фасадни панели, хладилни панели.

Че като гледам и за твоята фирма може да се намери работа някъде из Белене, въпреки че се съмнявам да дадът работа на такъв универсален простак като тебе, ако БСП се занимават със строежа, определено глупци като теб няма да има. Ти си за БЕЛЕНЕ - само че онова белене от преди 89-та - добре ще да е пак да се направи такова място, че много като тебе пъкнаха.

В казармата старшината редовно разправяше един лаф - Като ти го вкарат по добре не шавай щото хем по навътре ти влиза хем по кеф им правиш.

БСП НДСВ и ГЕРБ са ни го отпрали здраво с атомната до момента и сега само седят и гледат сейр - Балъците спориме дали не е било по добре да са ползвали възелин или така натурално е по готино.

Незнам защо въобще влизате в сехмите в които искат да ви вкарат този референдум въобще не е за или против атомната енергия а предизборно бреброяване на дивите зайци.

Спете спокойно от този референдум нищо няма да се реши след една седмица и след един месец и след една година още няма да има ясна държавна политика дали ще има нова атомна.

Напротив, нека да се преброят гласовете, а пък относно референдума - да, след изборите като ГЕРБ бъдат изритани ще се оправят нещата и ще започне строенето на БЕЛЕНЕ - напук на простаците в тая тема.

После такива като СандвичПанела - ще кандидатстват за работа и дано не им дадът работа на такива като тоя, че после да им припомня аз защо нямат работа и защо цял живот гладни ще ходят, ама прост човек трудно ще нахраниш.

G0G0 - ти въпроси на мен недей задава - задавай си ги в твои теми, тук ще ядеш репутациите. Като задаваш малоумни въпроси, ще получаваш отговори.

MIRATRADE - Простак - кажи ми колко ще участват в строенето? Поне 100-200 фирми ще са ангажирани със строежа - материали, продукция, превоз, строене, инжинери - много хора - ако не са 60 000, са поне 50 000. Като не разбираш от строене защо говориш.
http://www.sandvichpaneli.com/ - вместо да пишеш глупости в темите ми - ходи си оправи грозния сайт, аа блог всъщност.

Че като гледам и за твоята фирма може да се намери работа някъде из Белене, въпреки че се съмнявам да дадът работа на такъв универсален простак като тебе, ако БСП се занимават със строежа, определено глупци като теб няма да има. Ти си за БЕЛЕНЕ - само че онова белене от преди 89-та - добре ще да е пак да се направи такова място, че много като тебе пъкнаха.

Ухххх май съм те засегнал без да искам. Извинявай. В строежа на Белене (само дето няма да се построи де) нито искам да участвам, нито да имам нещо общо.
А иначе за обиди от типа простак и т.н. кво да ти кажа - да го ду..ш под вода :)
Ей да не се обиждаш нищо лично. Нема да се плашиш споко

Четете му писанията и си правете изводи!
Само това мога да кажа...

Ама сте интересни и тъпи... примерно ако работят 5 000 човека, средната заплата между тях да е 1000 лв.. = 5 000 000лв.

питам ви аз? Къде мислите че ще си изхарчат парите тези хора? В друга държава ли? Няма ли пак да влезнат парите в държавата? Место да има неработещи хора и да взимат помощи, ще вземат заплати и ще раздвижат икономиката малко.. Държавата какво ли не си измисля , за да взема от народа 2-3 милиона.. а тези пари чисто ще си влезнат пак в държата или не вие предпочитате да купуваме ток от турция нашите пари да си ходят там,а държата няма да търси като алтернативен източник данъците налИ?

Отделно тези които приказват че имало сеиозмична зона, незнам си какво ... Нали затова са инженерите и куп други учени за да си направят проверка и да си направят проектите така че да са издържливи даже при най-големите катаклизми, нали затова са учили или не вие разбирате повече от тях нали?

Отделно за този който направи сравнение с апартамента бих казал че е мно неуместно и няма общо.. защото апартамента купуваш и си дотам , докато тук ще има оборот и раздвижване на нещата, нали държавата ще си продава , докато се продава ще се купува, значи ще има пари и със сигурност ще е много по евтино от сега.

Алъне защо се заблуждаваш че някой въобще иска да стори Белене ???

Дай ми поне един разумен довод който те навежда на мисълта че БСП реално иска да стои БЕЛЕНЕ

БСП беше 4 години на власт и не стартира строежа - Надявам се БСП да са на власт догодина по това време и пак ще те попитам - какво става що още не е започнал строежа.

Абе аз не съм съгласен никой от изборените да е на власт, ама кой ме пита, но и аз си задавам въпроса.
Нали Станишката бе силен и вилен - вече да сме произвеждали ток по неговите думи - е да ама не. Един АЕЦ се строи около 10 години а и 4 не са минали от тяхното управление. А и дори не бе започнало по тяхно време се строи защо? Но си бяхме взели кредити и наляхме едни грешни пари в НЕК. Там горе всички едно си говорят и се плюят взаимно, като под масата разиграват комисионите.

Впрочем не се пише "инжИнери", а "инженери" :)

Относно видеото - има много грешки в него и е изказана само едната гледна точка, която не е непременно вярна. За да има баланс трябваше да се чуят и двете тези.

Станишев много пъти се изказа, че според него проектът ще струва около 6.5 в евро към днешна дата.

Не съм сигурен, че още една централа е необходима. Ние не само, че не можем да продадем енергията, която ни е в излишък, ами имаме и тецове, които работят с намалени мощности, тъй като не можем да изхарчим/продадем произведеното от тях.

Какво ще се случи, ако не намерим пазари за Белене? При тази хипотеза ще трябва да плащаме вноските по заема от бюджета.

Още нещо - позицията ми няма нищо общо с мнението на която и да е политическа партия, което я прави обективна.

@ReminD - стягайте се за изборите, че Доган ви чака за яко ......... коалиране. Тамън си пасват идеално със Станишев. Кой ще е отгоре то е ясно. :lol:

• Like

Доста червено изказване.
Достойно за червена оценка.

Първо:
Русия ще построи четири 1200-мегаватови блока на място Аккую
Второ:
Можеш ли да сравняваш турската икономика, която произвежда всичко, без атомна промишленост, с българската, дето не се произвежда нищо? Нищо, че имаме собствена атомна промишленост.
Трето:
Турската държавна електрическа енергия корпорация е гарантирано да купуват на фиксирана сума от продукцията на завода през първите 15 години, считано от първоначалната търговска експлоатация на цена от 12.35 американски цента на киловатчас.
Lokshin каза, че не е скъпа цена, като се има предвид определен период от почти 23 години, считано от сега.

Та каква ще е цената на тока? 18,09 стотинки за киловатчас по сегашния курс. Това е цената на едро - на оградата на АЕЦ. От там нататъка следва доставка и останалите разходи, плюс печалбата за доставчиците.

Някъде бях мернал розова пропаганда - 6 стотинки за киловат час от АЕЦ Белене! Тук някой коментираше за 15 стотинки.

Заб. Ползвал съм гугъл превод. Ако има грешка, то тя е та гошо! :lol:

Що спорите, чудя ви се? Дали ще има АЕЦ или не - тока все ще поскъпва. Докато не се появят хора, които когато управляват да мислят за държавата и просперитета и, вместо за дебелите си задници, нищо няма да се промение - не Бок, не Гей, не Ган - всичко е едно и също. Казват - как може да си продадеш гласа за едно кебапче, ами аз казвам - 20 години моята бюлетина не струва нищо, грешка, струва ми ходене да урните и загубено време... Всички плюете по тоя или оня - дайте алтернатива, де? Всички досега са насрани, нали? Дайте новото име което 4 години ще гради без да мисли за апартамента или мерцедеса. Има ли такъв българин или тук останахме само некадърници?

Що спорите, чудя ви се? Дали ще има АЕЦ или не - тока все ще поскъпва. Докато не се появят хора, които когато управляват да мислят за държавата и просперитета и, вместо за дебелите си задници, нищо няма да се промение - не Бок, не Гей, не Ган - всичко е едно и също. Казват - как може да си продадеш гласа за едно кебапче, ами аз казвам - 20 години моята бюлетина не струва нищо, грешка, струва ми ходене да урните и загубено време... Всички плюете по тоя или оня - дайте алтернатива, де? Всички досега са насрани, нали? Дайте новото име което 4 години ще гради без да мисли за апартамента или мерцедеса. Има ли такъв българин или тук останахме само некадърници?

Няма такива. Дори и да има, пак ще се корумпират, като се издигнат. Всички дават обещания...

Ще ви оправим за 800 дни, вЕрвайте ми!

Ще излезнем от кризата.

Ще ви намалим тока.

и накрая кур. Казвам го след дългогодишни наблюдения.

На някои хора им е къса паметта, някой други са с промити мозъци, на трети им плащат, други са толкова глупави че още вЕрват на приказки.

Изобщо не ми дреме за нищо и никой, гледам аз да съм си наред и спамя тука 100-те безумни теми за рефеврендуми, само защото се чудя как може още да има хора (особено тук), които да вЕрват че някой ще ги оправи.

Е... ще ги оправи ама по един особено еротичен начин... както винаги.

Имам няколко въпроса преди да гласувам, а не ми се чете цялата тема.

Ако гласувам с ДА, това означавали че тока ще стане малко по евтин, ще изнасяме и т.н.

Ако гласувам с НЕ, това какво означава ? 1 атомна централа по-малко и един риск от самоунищожение по малко ? Това ли е? А какво ще стане с изграденото до момента.

Питам съвсем сериозно, не съм много запознат с нещата, а искам да дам своя глас но не знам как да гласувам...

Можеш ли да сравняваш турската икономика, която произвежда всичко, без атомна промишленост, с българската, дето не се произвежда нищо? Нищо, че имаме собствена атомна промишленост.
Бях решил да не се намесвам вече в темите за рефрендума, понеже се мели все едно и също, а за капак се правят и все по-измислени сметки, ама това направо изби рибата. :lol: Как така енергията ще е нищо? Токът е по-важен дори от бензина и дизела. Тепърва ще става дори още по-важен. България има водеща позиция на Балканите в производството и износа на един от най-важните ресурси. И това било нищо. :cry: На Турция икономиката се развива бурно и винаги ще е гладна за енергия. Тези четири блока, дето ги правят доникъде няма да им стигнат. Винаги ще искат да внасят ток от нас. Откъде другаде ще вземат? Сигурно от Сирия, Иран или Ирак... :D

Горе