Ами реално погледнато тук ми се струва, че КЗП трябва да се намеси, че и КЗК, ама дали?
коя агенция или организация е дала правомощия за сертифициране.
Тук е разковничето... Това не е сертификат, а хартишка за заблуда!
Също както имитацията "Кисел продукт за овкусяване" не е оцет, и също както продуктите с растителни мазнини и изсушена суроватка не са сирене! Това според законодателството са ИМИТАЦИИ и се обозначават по друг начин!
В този ред на мисли това не е сертификат, а имитация, което пък от друга страна си е чиста измама с цел финансова измама!
Отделно, че рекламата им е хипер нескопосана(и как са я пуснали да се излагат), по добре само един текст във вестниците да бяха представили!!!
Излагацията е пълна!
По лошото е, че има интелигентни хора, които им се връзват! Е това не го разбирам! Който не е минавал истински данъчен одит и.или сертифициране по ISO, той не знае кво е сертификат!
Не мисля, че думата "сертификат" е запазена марка или каквото там се нарича в твоите примери. Да, за да си кръстиш продукта "сирене" и "кисело мляко" трябва да отговаряш на определени условия, но за "сертификат" се съмнявам да има точна законова рамка. Тарикатите правилно са намерили тежко и сериозно звучаща дума, която в същото време не ги ангажира с нищо. С нищо по различно от сертификатите за купено парченце от луната, купена звезда и т.н. глупотевини.
Най-големия купон според мен е, че ако пуснат техния магически "софтуер" за тяхната си фирма, ще попаднат на тая тема и автоматично излиза, че те няма как да са "Коректна фирма". Т.е. сертификатите за Коректна фирма се издават от фирма, която не е коректна по собствените им условия.
сертифика̀т: мн. сертификати, (два) сертификата, м. Официално писмено удостоверение за нещо, свидетелство.
Идеята на сертификата е точно това. Някой гарантира за нещо си. По принцип има въведени системи за обслужване клиенти, за работа с персонала, за контрол на качеството и много други, който отговарят на установени норми и изисквания. Обикновено съответстват на някой стандарт. Който подлежи на постоянна проверка и контрол от институцията която издава въпросния сертификат.
Някой знае ли от кога съществуват? Много ми е интересно за колко време са вързали 6000+ фирми.
Не не бих. Даже с жената която са говорили за да си продадат сертификата са и казали, че като си плати за него "ще излиза навсякъде в интернет". Това и бяха точните думи.
От януари тази година. При цена 77 лв добра далавера е. Имам познат с този сертификат и е адски горд с него...
Е те не са само за тях нали се сещаш, че подобен бизнес без протекция не вървиМда, ужас. Почти половин милионче за 6-7 месеца. Хората праят пари...
Мамка му, вместо да направят едно журналистическо разследване за тази фирма, тиливизиите и правят реклама, и после шо ги пцувам,,, дееба и олигофрени дееба, мамичката им фашистичка и да не видат секс поние пет годин, да ги ева