Ситуацията у нас

От: От: Ситуацията у нас

Харконе, май все такива ги завъждаш около теб, но и ти не им отстъпваш по красноречие.

А сега за клипа:
В клипа се казаха много истини, но имаше и много деструктивна пропаганда пробутана между истината. Не е проблем, че се плащат данъци. Проблем е ако не отиват където трябва. А за солидарността говорителят във филма е много прав, но това живото в България е за Червената книга. Такова нещо съм виждал само у много възрастни хора от най-забутаните села където все още не е стигнала така наречената цивилизация, която всъщност трябва да се нарича дебилност. Много хора се чудят как да се скрият когато някой около тях бъде смазан от ДС и наследници, но не се замислят, че утре може да им се случи същото на тях. За циганите е много прав. Те са сговорен народ, за което ги уважавам и донякъде малко им позавиждам. При тях един да решат да тормозят бързо се надигат и изритват натрапника. За гърците не съм съгласен. След всичките стачки, плежи, трошене и подобни простотии постигнаха само дозакопване на собствената си държава. Стачките и протестните действия трябва да се правят с разум, а не само с емоции.

Унвайс, не взимай всичко за чиста монета:)
 
От: Ситуацията у нас

Пусни, олигофрен. Това още веднъж ще докаже тезата ми.
Защо аз?:) Бате Венци, пусни ти анкетата, че си по отракан а>?
 
От: Ситуацията у нас

Няколко искрици истина и цял куп лайна в тоя клип пропит с анархистко-олигофренски пропагандни идеи на пазарни фундаменталисти :)
 
От: Ситуацията у нас

Няколко искрици истина и цял куп лайна в тоя клип пропит с анархистко-олигофренски пропагандни идеи на пазарни фундаменталисти :)

Защо пък пазарни и фундаменталисти?
 
От: Ситуацията у нас

Частта в която обяснява, че свободният пазар определял заплатите на работниците и как всеки можело да се премести и да търси по-добра работа. Ала бала е това, а свободният пазар е фикция. Ами ако нямаш пари да се преместиш, тогава какво? А и дори да имаш, толкова ли е лесно да изоставиш живота си и да тръгнеш на гурбет. Ами ако имаш жена, деца? Ами ако на всякъде заплатите са почти еднакви за твоята работа, тогава какъв избор имаш? Това на теория може да звучи добре, но на практика трудно се получава, дори за миграция между големите населени места в една държава. Особено пък за по-консервативните етноси, които живеят на село, като помаците и турците.

И другата глупост как работниците можело да накарат работодателя да им дава по-големи заплати със силата на сопата. Това пък е ебати комунистическо-мандраджийската глупост, хем е против социализма тоя пич, хем е за диктатура на пролетариата. Работодателят (сиреч злият капиталист) винаги бил партия с държавата (най-голямото зло). Аз работя с хора и знам, че те никога не са доволни от възнаграждението си и винаги искат повече отколкото заслужават. И какво, ако работниците искат повече, отколкото изкарват те могат да заставят работодателя си да им плаща повече, като го изнудват чрез саморазправа? Пълен смях.

Точно за това трябва да има държава, която да регулира тези взаимоотношения, да защитава гражданите и да брани както техните права, така и правата на работодателите.
 
Последно редактирано:
От: Ситуацията у нас

И другата глупост как работниците можело да накарат работодателя да им дава по-големи заплати със силата на сопата.

Няма такова твърдение във видеото. Сопата не се отнася за работодателя.

Частта в която обяснява, че свободният пазар определял заплатите на работниците и как всеки можело да се премести и да търси по-добра работа.

Принципно това е вярно. Друг е въпросът за алтернативите.
 
От: Ситуацията у нас

Казва 5:52 "Изключение правят малките населени места, където може да има експлоатация на хората. Но тук вече идва елементът на народната сопа...В такава ситуация експлоатираните трябва да се вдигнат, да бъдат солидарни и да извоюват своите права със сопа в ръка".

Целият клип е пълен с анархистки пропагандни клишета омешани с идеи на пазарни талибани.

За алтернативите си го схванал. Като няма алтернативи, какъв свободен пазар? Къде ще отидеш, ако няма къде. Аз съм бил в такава ситуация около 4 години. Лесно е да кажеш - смени си работата, ами като няма с какво да я сменя, тогава какво? Стискам зъби и мълча. Държавата (либералната) не и пука какво се случва с хората, всичко е в ръцете на спекулантите и в повечето случаи принципът за това, че "пазарът регулира", не важи.
 
Последно редактирано:
От: Ситуацията у нас

Нашият форумен колега хипи шлякър защитава подобни тези идеи. За да ти стане ясно какво точно имам предвид, ще ти цитирам написаното в уики, за това къде в политическия спектър (според мен) попада авторът на видеото:

Анархо-капитализмът е политическа философия, която се застъпва за елиминирането на държавата, както и държавните институции, които се издържат чрез бюджетни средства, но за създаването на частни и конкуретни агенции, създадени на доброволчески принцип, които да изпълняват ролята на съдилища, полиция и прочее. Без бюджетната подкрепа едни такива пари ще идват частно и конкуретно от свободния пазар. При което личните и икономически активности ще се регулират от естественото право на пазара, както и частното право, но не чрез политики. При което престъпления без жертви (продажба на наркотици, проституция, трафик и други), както и престъпления против държавата няма да се преследват.
 
От: Ситуацията у нас

От кога трафикът на хора е престъпление без жертви?
Откога продаването на наркотици е престъпление без жертви?

Този, който го е написал, може да помисли малко преди да описва подобни отопични идеи.
 
От: Ситуацията у нас

Сега като се замиялся,, веерояно съм GG-fфорумен индианенц- ДЕМЕК КЪДЕ СИ БЕ ..Гнуссссссссен, застаряващ проекто умникк, който дори не може да си набие една чекия като ората*:)
 
От: Ситуацията у нас

ПП: Глупосите на търкалета определено заслужават минимум мессечен бан, надявам се админите да го вземат това в предвид и да ме таковат:)
ПП2: абе кой ми би шута с временния бан за оне хоуур:).

ПП3 Помислих накратно, гпуповати ми дуплики къртат мивките на евентуалните плюсадийски бонуси, но съм си дървен философ и ако не усера соегото его*гледна точка, няма да съм ААЗЗЗЗ:)
 
От: Ситуацията у нас

Земи тоя временен бан?! Радикалната ценностна система отиде У РЕКАТА..Как нема да отиде, след като дрънкам глупости....блъскай бана брат и да не ти пука:)_
 

Горе