r.stefanov
Well-Known Member
чисто теоритично да, но на практика общия случай не е точно така... като сложим и че сигурно 85 % от хостинг досавчиците са на suphp (яде цпу и пести рам) както и че имат по 1000+ сайта на съвър и всички са в един и същи географски регион (пиковите часове на ползване приблизително съвпадат*)по общото правило на Парето 80/20 да кажем че 800 от тях не правят повече от един двама посетители на минута в пиковите часове а останалите 200 правят повечко .... дори и при фсги/ фпм доставчик в пиковите часове може да се окаже че голяма част от процесорите е изядена от полу аидъл сайтовете а останалта от другите 200 и реално нямаш повече отколкото на впс точно когато ти трябва това че имаш повече в 4 през ноща голямата работа като в 4 през ноща и ти нямаш посетители...
*(това му е якото на каднския хостинг и впси че като са натоварени с местни там, тук са що годе айдъл времената а през нашите пикови са техните айдъл )
Оф топик, ама не се сдържам
Не е чисто теоретично. Качвал съм 600+ сайта на машина на 10г. със scsi дискове в raid5 и пак е била по-бърза от ако ги пусна на VPS с "модерен хардуер". Защо? Ще ме обвинят в некоректна конкуренция иначе бих ти пуснал директни сравнения, които съм правил (на една от фирмите VPS-a пишеше с 20MB/s, българска, не смяташ ли, че е нелепо?).
А, че използват suphp си е техен проблем. Това, че на сървъра има прекалено много сайтове също. Живеем във времето на big data, не сме ограничени на една физическа машина по никакъв начин.
Има и интересни VPS доставчици, да, но те са в чужбина за сега. Те ти дават пълна информация какво стои като хардуер отзад и каква производителност можеш да очакваш като write speed, read speed, изчисления и т.н. Аз например при по-малко от 150MB/s се дразня, защото като deploy-вам нещо и се влачи по 2 часа. И пак няма да е същото, защото получаваш една много малка част от сървъра. Тествай, пусни си един елементарен хдд тест, аз съм си си играл доста и ще видиш, че съм прав. VPS-a е ако искаш свобода и за да върши по-добра работа не може да струва 5лв или 10лв, защото няма как да предлагаш нещо качествено така. Има няколко човека точно от този форум дошли от VPS при суперхостинг на споделен при нас. Питай ги защо, те ще ти обяснят.