До 2020 г. ще бъдат осигурени 340 млн. евро за финансиране на проекти в тази област
Реално погледнато, не е точно така, криптовалутите завладяват пазара, вече адванс колегите вероятно имат друга гледна точка.Криптовалутите стана ясно, че не са черешката на тортата, а технологията зад тях. Според мен там ще се дълбае. Криптовалутите са просто част от блокчейна, който ще намира все по-голямо приложение във всяка област. Ето нещо интересно, което видях тия дни:
https://www.capital.bg/biznes/kompa..._tehnologiiata_promenia_korabnata_industriia/
Според мен още няколко сектора ще го внедрят успешно - банките, държавните институции, промишлеността и всеки отрасъл, който има нужда. Това е след.....Доказателството:
https://www.capital.bg/politika_i_i...es_se_fokusira_vurhu_blokchein_tehnologiiata/
Аз предвиждам, че на базата на Смарт технологиите след 20 години само няколко компании ще имат Автомобили, които ще се наемат чрез блокчейн договори. Хостинг компаниите ще умрат, защото Интрнет ще бъде P2P, и ще бъде вграден, в къщите, автомобилите, телофоните... и т.н. технологията съществува, въпросът е всеки един от нас как ще я използва. Доста ще се промени живота - не че ни е за първи път де...
На баба ми и е било смешно като са и обяснявали какво е телевизия. И това е било преди 60 години. Преди 20 години първите разговори по мобифон струваха колкото една жигула. Слушал съм музика на различни носители плоча - грамофон, магнет, касетофон, дискета (голяма), диската (малка), диск, флашка, онлайн... ако си издател на музика и искаш да я продавааш, не е ли по - добре да го правиш също без посредник, ако издаваш книга? Приложенията ще са много и въобще не ми звучи смешно, а вече няколко филма ги гледахме от първия ред.Това с интернета се разработва в момента, но не в същия вид в който го описваш. Но аз вярвам, че до 20 години е възможно и това. Като цяло блокчейн технологията ще промени света, колкото и смешно да звучи.
Мисля, че тук грешиш. Хостинга вероятно ще се промени чисто технологично, но хората няма автоматично да се превърнат в системни и мрежови администратори. От хостинг комапнии ще има все повече нужда, под една или друга форма, когато дори и маратонките ти почнат да ти дават възможност да браузваш нета..Хостинг компаниите ще умрат, защото Интрнет ще бъде P2P, и ще бъде вграден, в къщите, автомобилите, телофоните... и т.н.
Мисля, че тук грешиш. Хостинга вероятно ще се промени чисто технологично, но хората няма автоматично да се превърнат в системни и мрежови администратори. От хостинг комапнии ще има все повече нужда, под една или друга форма, когато дори и маратонките ти почнат да ти дават възможност да браузваш нета..
този велик блокчейн, където има приложение на всякъде и всеки щял да го използва
дори и тези Internet of things
Блокчейна е една децентрализирана, неизтриваема база данни. Бизнеса няма нужда от глобална база данни, с която едни си пишат бизнес транзакции, други котенца. Ако говорим за база на ниво компания (в случаите с наемане на кола примерно), няма проблем който да не може да се реши с репликация.
За IoT е твъъърде рано да се говори още. Купуваш си китайска камера и тя след минута и половина вече е заразена и става част от botnet. Има доста проблеми, които трябва да се решат преди това.
Блокчейна е една децентрализирана, неизтриваема база данни. Бизнеса няма нужда от глобална база данни, с която едни си пишат бизнес транзакции, други котенца. Ако говорим за база на ниво компания (в случаите с наемане на кола примерно), няма проблем който да не може да се реши с репликация.
За IoT е твъъърде рано да се говори още. Купуваш си китайска камера и тя след минута и половина вече е заразена и става част от botnet. Има доста проблеми, които трябва да се решат преди това.