Смятате ли че курса на долара ще се покачи зимата?

Не всички са на твоето мнение, но имайки предвид спора, който водихме преди време - не очаквах да признаеш друго.

И все пак - https://www.cnbc.com/2017/09/01/eur...dollar-problem-says-former-ecb-president.html
За да имаш каквото и да е право, че си прав трябва да кажеш какви са били точни политики на Тръмп да вдигнат еврото спрямо долара с 8 цента и сега да го свали с 2 цента.
Самия факт, че ми показваш интервю на бившия шеф на ЕЦБ показва, че са водещи ЦБ-та а не държавниците.

Чакам ясни и точните политики за растежа с 8 цента и спада с 2 цента :) - ако не знаеш, по-добре не пиши.
 
Хаха, нямам намерение да влизам в обяснителен режим. То си се вижда кой какво е написал и кой излезе прав. Желая ти приятна вечер! Aз имам жена и деца, които са ми по-интересни от форумни Шчетоводители :D
 
Хаха, нямам намерение да влизам в обяснителен режим. То си се вижда кой какво е написал и кой излезе прав. Желая ти приятна вечер! Aз имам жена и деца, които са ми по-интересни от форумни Шчетоводители :D
Диде, що така се правиш на такъв какъвто не си?
Нека да видим какво си писал:
$1.20 за Евро до края на годината. Днес четох, някой го беше казал много хубаво - паритет между $ и € е вече невъзможен. Сори, ама с тоя палято начело няма как да им се получи.
Изненада може да се очаква само ако Меркел загуби изборите на есен, но засега няма такива изгледи.

Да си преписваш чужди заслуги нали знаеш с какво граничи?

Относно кой е бил прав или не, единствения въпрос беше, как политиката на Тръмп рефлектира на цената - все още не си ми написал нито една политика ... така че или не се прави на тарикат като си приписваш чужди "заслуги" или си гледай семейството :)

За напред да знаеш всичко е вероятности, кой какво казва и какъв анализ прави и дали цената ще премине спрямо плана е едно, но да заявяваш теза, следствие на нереални факти буди въпроси. Преди 2 месеца те питах за политики не каза нито една политика, така че те питам на ново: Кои са тези политики които вдигнаха цената с 8 цента за 2 месеца и я свалиха с 2 цента за 2 дни?
 
Последно редактирано:
tumblr_ljh0puClWT1qfkt17.gif
 
ЕЦБ имат ли за цел да поддържат курса на долара на сравнително поносими нива? Чувал съм, че някои ЦБ имат такава цел, но не знам за ЕЦБ. Чудя се дали биха предприели мерки, ако курсът на долара към лева падне под 1.20 например.
 
ЕЦБ няма такава цел на този етап, а и до сега са нямали - нейната текуща цел е инфлацията.
 

Горе