От: Социализъм или Капитализъм?
Аз съм дясно центрист. Кое мразя в ляво?
1. Толерантност - към гейове, имигранти и тн.
2. Солидарност (НОИ и НАП) - към безработни, мързеливи (към хората в неравностойно положение и пенсионерите съм солидарен)
3. Субсидиране на сектори в икономиката - (Мразя данъците ми да отиват в изкуствено поддържани сектори, които биха умрели без субсидии)
4. Увеличаване на заплатите в държавния сектор (на чиновниците и бюрократите - за военните и полицията съм ОК)
От кое ми се драйфа в дясно:
1. Платено образование
2. Платен спорт за децата
3. Платеното здравеопазване (търговията със здравето на хората)
4. Идеята, че хората в неравностойно положение трябва да се издържат от Благотворителността на богатите.
......
За свободата, демокрацията и силна държава в социалните сектори, свободен пазар и конкуренция без държавна намеса (субсидии)... Има и още, но ще стане предизборна платформа
)) Както казва Сидхарта Гаутама (знаете го под друго име): "Ако една струна е прекалено опъната, ще се скъса, ако пък е прекалено хлабава няма да свири"
Искам България да я управлява правителство в широка коалиция (целия спектър), а хората да се научат да третират народните представители, като техни посланници в парламента и техни работодатели (да ги гърчат здраво да бачкат, а не да чакат друг да им върши работата)