Социализъм или Капитализъм?

От: Социализъм или Капитализъм?

Планът "Ран-Ът" не е само конспиративна теория. В университета една от пред дипломните ми работи беше на тази тема и правих доста широко изследване включващо едва 1/3 онлайн информация, и останалото от аналогови източници, архиви и дори интервюта с хора, които са били наясно още в самото начало на този план и се преживели целия период. По техни думи развитието на страната е било,като в коловоз, точно по тази предначертана стратегия. И професорите/доцентите пред, които защитавах бяха на това мнение.
 
От: Социализъм или Капитализъм?

Въпросът ти е абсолютно безмислен.Какво са думите капитализъм и комунизъм в днешно време?В днешно време те са загубили първоначалния си смисъл.
Например скандинавските страни капитализъм ли са или комунизъм? Мога да попитам и за доста други държави.
Правилния въпрос е: Бяла държава или бананова република?

Малко офтопик: България е бананова република защото повече от 20 години се делим на комунисти ,демократи, либерали и много други.
Всеки драпа за властта и когато я докопа забравя за идеалите си.Направило ли ви е впечатление , че в развитите страни не е от голямо значение
коя партия е на власт.Последен пример е Франция.
 
От: Социализъм или Капитализъм?

Прочитане на Ран Ът и се вижда колко от нещата са се осъществили, с отрицателен знак.

Вискяр, за имот ясно ми е. Урабанизираните инвестиции и те до една степен са ми ясни особенно за НИ.
Идеята е за селски имот, нещо затоврен цикъл едно голямо имение или ранчо или хасиенда който както му е удобно.

Ама за градско момче като мен селския начин ми е далчен, в смисъл ноу хауто не нещо друго. Ако знам какво и как се прави остналото за мен е лесно инвестицията ще е чудесна. Обичам диверсификацията и различните потоци и най-обичам истинското. То сега една вила строим, всичко ще както си му е реда + едни пари за 20-30 к/в соларни панели, дори ще имам едно 100-кв ако ли не е и повече за градинка - навремето на същото място на по малка площ едно 400 кг домати извадихме биволско сърце - чак сме ги раздавали, нищо общо с гръцки и турските подметки
 
От: Социализъм или Капитализъм?

Едната ми прабаба е от с. Парамун.
Шоп съм до седмо коляно, докъдето си знам рода.

Значи не си от брезнишкото с. Вискяр? Мислех да пием по крушова ракия, но уви..
 
От: Социализъм или Капитализъм?

I-dont-have-a-short-temper-I-just-have-a-quick-reaction-to-bullshit.jpg
frabz-EVOLUTION-OF-A-LIBERAL-1e6c41.jpg
 
От: Социализъм или Капитализъм?

Ето това е социализъм - спокойствието!!! След 250 км: Къде ми е детето? или е отвеяна нанякъде.Но преди изобщо не заключвахме вратите ,а сега дори и камери си имаме!

пс. времето на спокойствието като беше ,така се бях забравил на морето ,че искарах цяло лято
с чехкини и полякини- времена!
 
Последно редактирано:
От: От: Социализъм или Капитализъм?

Ако някой има съмнения да погледне Северна и Южна Корея.

Един народ, еднакво работлив преди войната. След войната едните почват да развиват капитализъм, другите социализъм.

Сега едните имат Самсунг, Хюндай, LG и са лидери в производството на телефони, ТВ и др. А другите няма какво да ядат.

Сега си изберете в коя от двете страни искате да живеете. ;)



Ако още някой има съмнения, да направи сравнение м/у Източна и Западна Германия. Едните произвеждаха - Трабанче и Варбург, а другите BMW, Mercedes, VW, Opel, Porshe и др. ;)

Е виж за Германия - живял съм и в двете германии - източна и западна с родителите ми, и преди и след падането на стената! Значи някои ако се присмиват на източна Германия ГДР че били комунисти, мога само да им кажа че по времето на комунизма, ГДР бяха със светлинни години напред от България, нищо че и там бяха комунисти. Е да Трабанче и Варбург, но повтарям че бяха много по напред от България при положение че бяха от соца. Но пък имат много красиви неща които тука ги нямаше по комунизма.

Не се хваля, но през 1983 г. родителите ми обзаведоха апартамента който си купиха в България, с мебели от ГДР. И то не втора употреба а нови. Цял камион с холова гарнитура и маси и столове докараха от там. Масата и столовете в кухнята пак са от там, само шкафовете са български и спалнята. Одеялата, шалтетата, покривките, пердетата, нощната лампа, лампиона за хола ( още е здрав и го ползвам ) и един голям светещ фонтан от ГДР. Който идваше в къщи по онези години на комунизма питаше от къде сме купили такива красиви килими и маси, и като кажехме ГДР - ама там нали били комунисти, ама как имали такива красиви работи. Трудно им е да проумеят че ГДР понеже били комунисти и как по магазините имали такива красиви стоки.

КНДР и южна Корея при тях е съвсем различно. Китай и те са комунисти, но пък произвеждат всичко, Виетнам и те са комунисти но и там както в Китай се произвеждат хубави коли, плазми и всякаква модерна техника.

За да имаш независимост, трябва да имаш собственост.
Но собственост, която дава. Не някакво шибано апартаментче, ако ще и 300 квадрата да е. Или црън баварец, с който да дрифтиш. (По-бедняшкия вариант е Гоуф със спортно облекло.)
Десетина декара дават голяма възможност да си почти хранително независим. Още двайсетина, може би, дават и горивно-енергийна независимост.

Когато бях в Монголия 2009 г., по същото време тамошното им правителство раздаде земи по 1 декар безплатно на всички от Улан Батор. Самите парцели земи са около столицата в радиус около 100 км. и не знам как взеха решение на всяко семейство да подарят по 1 декар. Но там са други нещата.

Предпочитам Социал-Демокрация ! В момента в България не е капитализъм, а по скоро див империализъм, даже направо дворянство! А демокрация - в България това е една илюзия която не съществува, и никога не е съществувала.
 
От: Социализъм или Капитализъм?

Teo, хубаво е когато човек спори с аргументи, а не с картинки :)
 
От: Социализъм или Капитализъм?

Социализъм естествено!

Който е бил в скандинавските страни може само да завиди - хората са построили социализЪма в най-висша форма и си живуркат перфектно, пък нека ние се бъхтим в тоя дивашки псевдо капитализъм :D
 
От: Социализъм или Капитализъм?

Социализъм естествено!

Който е бил в скандинавските страни може само да завиди - хората са построили социализЪма в най-висша форма и си живуркат перфектно, пък нека ние се бъхтим в тоя дивашки псевдо капитализъм :D

Във Норвегия, Швеция и Дания. Повечето в Норвегия. Там са предимно социал-демократи в истинската им форма. Знам за какво става въпрос. :) Но съзнанието на управляващите е съвсем различно от на нашите. Първо трябва да се промени съзнанието и психиката на българските управници, и от там вече лека по лека нещата могат да започнат да започнат да си идват на мястото. Само че пък скандинавските страни имат друг минус - прекалено либерални са, и поради това се пренаселиха с араби, индийци и сомалийци, които са готови да работят за много малко пари, и по този начин подбиват квалифицираните кадри и им взимат работните места. И това не е хубаво което правят с прекалено либералната си политика.
 
От: Социализъм или Капитализъм?

е поне няма да е КОНсизъм!
 
От: Социализъм или Капитализъм?

Като ползват морално и материално остарели печатници, така се получава - не смогват. :D
 
От: Социализъм или Капитализъм?

Redrum и Вискяр, слабо :)

120 ТРИЛИОНА ДОЛАРА СА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА САЩ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ СИ


http://www.usdebtclock.org/

Разбира са тези задължения са различни от д-вният им дълг. Както и дълга така и тези задължения няма се платят. Ако стане прекалено лошо ще направят една яка хипер инфлация и една деноминация 1:100 и после по живо по здраво. Това ще е така докато са долара е световна резервна валута и суровините са в долари. Та това е основата причина на войните - запазване на статуквото на долара
 
От: Социализъм или Капитализъм?

Redrum и Вискяр, слабо :)

120 ТРИЛИОНА ДОЛАРА СА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА САЩ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ СИ


[
Коригирам се.
Явно на дърво гравират матриците, като Библията на Гутенберг.
Какво да се прави, старата аксиома - докъде води ниската производителност на труда.
Всъщност, май затова изчезва джунглата на Амазонка. :(
 
От: Социализъм или Капитализъм?

Вискяр, не че искам се правя на много знаеш, но пак си в заблуждение.

Долара е смес от памук и лен :)
 
От: Социализъм или Капитализъм?

Визуализацията му е майката: Сухите цифри са сухи :)
120 Х

[video=youtube;n4-4bvuX7qA]http://www.youtube.com/watch?v=n4-4bvuX7qA&feature=related[/video]

=

[video=youtube;WFP-2_iDYMU]http://www.youtube.com/watch?v=WFP-2_iDYMU&feature=related[/video]
 
От: Социализъм или Капитализъм?

И след като изгледате клипчетата да се върнем на темата. Най - големия кредитор на САЩ е Китай с
Обща позиция: 1,132 трлн. долара

Най-големият външен кредитор на САЩ е Китай. През последните години азиатската държава натрупа много голямо количество американски дълг, което доведе до тенденция да се търси диверсификация.

Израз на това е спадът на общата позиция в американски облигации от 1,173 трлн. долара към края на юли 2011 година до 1,132 трлн. долара в края на годината.

Връзката между САЩ и Китай вече е като между наркомана и дилъра му - загубени са един без друг.. (Както комунизма и капитализма - взаимнонужни са си за да се противопоставят и да съществуват от което)
 

Горе