Търся: Специалист за експертиза във връзка със сайт трафик

Unwise

Well-Known Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Търся специалист, който може да установи и докаже приблизителен трафик (брой уникални посетители на ден или месец) на сайт (не от най-големите) от преди около 9 години (2010-та), като няма да ви се предоставят никакви трафични данни от самия сайт, Google Analytics и подобни. Точен сайт адрес и период ще представя на одобреният/ите. Целта не е свръх точност, но отклонението не трябва да е прекалено. Специалистът трябва да може документно или по някакъв друг начин да докаже своята експертност, както и да опише и докаже въпросната експертиза. Естествено, за тази работа предлагам заплащане. Крайната цел е изготвяне на технически издържана експертиза с правна цел.
На неориентираните ще спестя усилия като им кажа, че Alexa не представя данни за по-назад от 3 години и този най-дълъг срок е за по-големите сайтове.
Тази задача влиза в графа "невъзможна", но все пак я пускам с надежда, че може да се окаже възможна. Ако не може да предложите гореописаното, но може да предложите полезни идеи по въпроса, чувствайте се свободно да пишете в темата.
 
Промяна: Задачата се улеснява и вече влиза в графа възможна.
Вече се търси човек, който пак да може да докаже някак своята експертност, но експертизата вече трябва да се създаде при наличен Alexa Rank, по който той трябва да може да заяви и да се обоснове приблизително колко би трябвало да е трафикът (брой уникални потребители за ден или месец).
 
Не че разбирам, просто като съвет - хостинга, където се намира този сайт би трябвало да има информация за посещенията. Пробвай да говориш с тях и виж какво могат да измислят. Ако е така, тази информация ще е най-точна от всичко, което можеш да намериш.

пс: Това важи в случай, че сайта е твой. За чужд сайт абсурд да ти дадат информация.
 
Няма как, но пък ако искаш що годе актуални данни, можеш да провериш в similarweb.com. Не си го споменал, така че нямам представа дали го знаеш. И той държи данни за X месеца/години. Не знам дали ако си PRO потребител пазят данни за много години назад, и дали за всеки сайт. Мисля, че съм попадал на сайтове, които estimate-ват трафик на база Алекса ранг. Потърси в Гугъл.
 
За мой сайт става въпрос, но никой не държи толкова назад информация (става въпрос за преди около 9 години), тъй като това би било свръх разхищение на дисково пространство, а и по принцип не би трябвало да съхраняват такава информация поради темата поверителност. Казано с прости думи, дори да разполагат с такива данни, което е малко вероятно, няма да бъде признато от тях.
В случая вече не търся данни, а специалист, който да може на база вече наличен Alexa Rank да направи заключения, т.е. неизвестните в уравнението сериозно намаляха.
 
Пишете ми на лс с данни за контакт / фейсбук / телефон или каквото имате , ще се пробвам да ви помогна .
 

Горе