докато си поддавах декларацията в моя си НАП един до мен си бракуваше касовия апарат. не знам защо, но просто реши да го затрие. явно и на него му е писнало от простотия, та е решил по друг начин може би да им взима на хората парите или тотално се отказва от бизнесчето си. дано да е първото, защото иначе изглежда зле.
ксичко е последователно навързано, просто и логично. как по дяволите би очаквал големи постъпления като данъци, след като не си вършиш работата, изцеждаш до край гражданина и не му даваш не само приятни условия за живот, но за него всеки ден е борба. явно това е социална политика. и 1000 министъра да минат през здравното министерство и пак никой нищо няма да направи за тези лекарства. в САЩ щяха да ги спукат и да ги затворят наред, естествено далеч съм от мисълта, че и там не се цакат големи корпорации, но поне не могат да цакат толкова много, че да се отразява на населението. тук за всичко си има явно цени.
да вземем и монопола на водата, тока и парното? къде другаде има такъв вид пазарна среда, която не само, че не е регулираната, а и няма никакви алтернативи. тук яко смърди на корупция. пак ще ни нахокат от чужбина и най-вече Холандия и ще имат право. и какъв пазар има, като има по еди играч на него. и какво качество да се очаква като няма конкуренция. то тя реално създава пазара, правилата в него и качеството. Другото е нещо в много алфа версия, която наблюдаваме тук. някакви алчни си въртят некви пари, че и Топлото олетя, защото не бе удобен на някой. мафия, баце.
а какво да кажем за картелите покрай горивата? там не само смърди на корупция, но и смърди на това, че мафията си плаща на всяко едно правителство. това сегашното също не прави изключение. поредните алчни корумпета, които са там за да лапат и да си заминат безславно като всяко едно правителство, на което не му е еволюирала ценностната система до ниво - човек. няма да споменавам за водата, там е ясно - същото е. няма голяма разлика от другите убавци майчини. всичко комбинирано с ниските доходи дава всичко това, което днес наричаме българска държава. да ни е честита.