redrum
Well-Known Member
От: Срок за връщане на продукт според ЗЕТ
Нещо си озлобен, дай по-полека.
Нещо си озлобен, дай по-полека.
Сещаш се, че не всички продукти имат опаковки, които са фабрично направени, нали? Някои имат целуфанчета, които дори не пречат при експлаотацията - например, лаптопи, монитори, телевизори и прочее. Мога да си взема телевизор от теб, да гледам 10 дена и да ти го върна. Как ще докажеш, че съм го ползвал?Няма как да си направиш опаковка и клиента като я разопакова и "край". Много ясно...
Мисля, че достатъчно добре обясних. Обуквите пропускат, защото водата влиза отгоре. Може би всички обувки пропускат по този начин, без рибарските ботуши. Та, не става въпрос какво и как ще отсъдят КЗП, а за това че като те накарат 5 пъти да отидеш до там, да пишеш обяснения, дойдат ти напроверка, накарат те да направиш експертиза и прочее, излиза че не 50, а дори 100 лв. да имаш печалба от продукта, може би не си е струвала цялата занимавка. Всеки сам си преценя, обаче.Ако си му продал обувки като непромокаеми, а те текат много ясно че ще му върнеш парите и то не защото той се е отказал от тях, а защото ти прави рекламация. Тази рекламация за несъответствие с посочените характеристики може да се предяви в срок 2 години след покупката. Това не е обслужване на гаранция (например да ти изгори помпата на кафемашината), а рекламация за несъответствие. Вече от КЗП могат да кажат, че тези обувки са носени 2 години и за това са протекли в следствие на износването им, ама ако са на 1 месец няма как да отсъдят в полза на търговеца много ясно.
Ако нямат видими следи от носене, тогава си длъжен да върнеш парите.Ама ако ги понося 2 седмици без 1 ден и реша, че цвета не ме кефи щот не ми отиват на чантата диагоналка "Пумо" от пазара в Перник и реша да ти ги върна и да кажа "абе, брат, не ме кефят. Вземи си ги щото КЗП знаеш ли кво правят..." познай какво ще стане в КЗП.