Здравейте,
Забелязвам странни записи в MySQL на сайт направен с Worpdress+Woocommerce+WPML.
В описанията на продуктите се използва shortcode и явно се натрупва някакъв проблем.
Записите изглеждат по-този начин:
При посещение на продукта в сайта - кода на описанието изглежда нормално:
Въпросът ми е има ли начин и ако да каква SQL заявка да използвам за да открия и изчистя всички грешни записи, ненужни повторения и прочее.
По-големият проблем е, че броят на повторенията варира в различните записи и не откривам логика. Т.е. трябва ми заявка от рода на:
Намери всички повторения на \ или " и ги замени само с едно.
Забелязвам странни записи в MySQL на сайт направен с Worpdress+Woocommerce+WPML.
В описанията на продуктите се използва shortcode и явно се натрупва някакъв проблем.
Записите изглеждат по-този начин:
Код:
<li>
<div class=\"\\"\\"\"leftAlign\"\\"\\"\">Висококачествени вътрешнооребрени медни тръби;</div></li>
или още по гадното в превода
<li>
<div class='"\"\\"\\"\"\\\"\\\"\"\"\"\\"\\"\\"\\\\"\"leftAlign\"\\\\"\\"\\"\\"\"\"\"\\\"\\\"\"\\"\\"\""'>High-quality, inside-ribbed copper pipes;</div></li>
<li>
При посещение на продукта в сайта - кода на описанието изглежда нормално:
Код:
<li>
<div class="leftAlign">High-quality, inside-ribbed copper pipes;</div>
</li>
Въпросът ми е има ли начин и ако да каква SQL заявка да използвам за да открия и изчистя всички грешни записи, ненужни повторения и прочее.
По-големият проблем е, че броят на повторенията варира в различните записи и не откривам логика. Т.е. трябва ми заявка от рода на:
Намери всички повторения на \ или " и ги замени само с едно.
Последно редактирано: