От: Стриймване на IP cam
@pgplamen извинявай, ако ти се стори малко остро мнението ми, ама за 500-600 мнения, така ли не научи какво е това VPS?
Накратко, това не е нищо повече от един виртуален компютър на физическа машина, която се намира на отдалечена локация. По пътя на тази логика, за да свързваш каквото и да било с него е логично, че ти трябва Интернет.
Не съм сигурен каква скорост точно ти трябва за хубав stream, но щом искаш да го гледат много потребители се предполага, че трябва да имаш що годе стабилен Интернет за да няма накъсвания и т.н. Не съм много наясно с IP камерите, но предполагам, че софтуер, чрез който можеш да гледаш клипчето от камерата и в повечето случаи просто правиш един iframe към въпросната страница с клипчето, това обаче с слаб Интернет ще си е живо мъчение.
Това, което вероятно би ти свършило работа с по-слаб Интернет е, ако има възможност софтуера на IP камерата да записва и записите да ги качва на твоят VPS, след което ти просто с малко забавяне да четеш каченият на твоят VPS материал. Предполагам това ще е най-удачният вариант, но тук ще трябва да се намеси специалист с повече опит в областта за да даде насоки
Нагледно ето аз как си представям, че трябва да станат нещата, за да избегнеш проблема с слабият Интернет (донякъде):
IP Камера --->
Качва се съдържанието на VPS <---
Потребителите гледат с леко забавяне директно от VPS.
P.S > Другият вариант е да осигуриш хубав Интернет на IP камерата, докато искаш да stream-ваш и всички потребители да си гледат директно от IP камерата.