advaworx
Active Member
Здравейте,
както сте прочели вече от заглавието искам да ви попитам дали според вас си струва да си държим парите в банка, особено след този данък лихва, който наложиха и предвид тежката световна криза, особено в целия западен свят. Дали не е редно да инвестираме парите си в злато или сребро и както са правили прадедите ни да го заравяме някъде?
Това за заравянето - майтап, но аз лично грам доверие нямам на банковите институции както и на правителствата. Американците отново си забавиха банкрута с има-няма година, а като падне долара ще повлече и еврото, а от там - изгаряме и ние.. /поне аз така си го обяснявам и представям/ .. Та с цел да се избегне това, което се е случило през 1997, когато хората са останали без спестяванията си, дали не е по-добре предварително да дръпнем всичко и да го инвестираме в благородни метали или недвижими имоти?
За незапознатите със случилото се през 1997:
PS - Всички знаем, че в историята има повтаряемост
както сте прочели вече от заглавието искам да ви попитам дали според вас си струва да си държим парите в банка, особено след този данък лихва, който наложиха и предвид тежката световна криза, особено в целия западен свят. Дали не е редно да инвестираме парите си в злато или сребро и както са правили прадедите ни да го заравяме някъде?
Това за заравянето - майтап, но аз лично грам доверие нямам на банковите институции както и на правителствата. Американците отново си забавиха банкрута с има-няма година, а като падне долара ще повлече и еврото, а от там - изгаряме и ние.. /поне аз така си го обяснявам и представям/ .. Та с цел да се избегне това, което се е случило през 1997, когато хората са останали без спестяванията си, дали не е по-добре предварително да дръпнем всичко и да го инвестираме в благородни метали или недвижими имоти?
За незапознатите със случилото се през 1997:
През 1996 в България започва истинската криза - цената на един български лев спрямо един щатски долар скача до 500 лв. Зърнената криза започва да назрява - житото се изчерпва. Зимата на 1996 е наречена - Виденова зима, заради рязкото намаляване на хранителни продукти, повишаването на инфлацията, която се превръща в хиперинфлация и фалита на множеството банки.За периода от април до октомври фалират 15 банки, като много българи остават без спестяванията си, трупани в продължение на години.
На 10 януари 1996 народното събрание отхвърля втория вот на недоверие срещу кабинета "Виденов" с което напрежението нараства.СДС организират множество протести срещу Виденов и настояват за оставката на министър-председателя.
В началото на 1997 страната изпада в хаос. България е скована от стачки на работници организирани от Съюз на демократичните сили и Конфедерация на труда КТ "Подкрепа" организират Втора национална стачка (първата е през 1990 г. срещу правителството на Андрей Луканов). Пътищата са блокирани, работниците отказват да работят, инфлацията расте с дни, а зърното е на привършване с което започва недостиг на хранителни продукти. За около един месец цената на един лев спрямо долара скача на 3000 лв, а инфлацията вече е 300%. Средната заплата пада до 5 $.
PS - Всички знаем, че в историята има повтаряемост