От: Струва ли си ?
И аз това се питам, струва ли си? Имах 400 стари, но напълно изправни сървъри в Бостън и Хонг Конг. Реших вместо да ги продам на някой местен тарикат, да похарча още малко пари (две седмици време на четирима системни администратори, които получават по 5000-7000 лева заплата, самолетни билети, петзвездни хотел, по $100 на ден на човек командировъчни - колегите ми са хора, които уважавам колкото себе си, транспорт, ДДС и т.н.) за да докарам тези машини до България и да ги подаря на училището. Като оставим настрана гореописаните разходи, които са повече от 100 лева на машина, тези машини все-още държат стойност. Те например са с големи SCSI дискове, с вградено RILOE и какви ли не екстри. Сред 12-те тона хардуер има няколко управляеми суича, всеки от които струва по няколко хиляди долара. Между сървърите, в кашоните са набутани десетки чисто нови SCSI дискове, които дори не са разпечатани от оригиналните опаковки. Идеята беше училището да запази "тихите" (бекъп сървъри, в нормални "десктоп" кутии, с по няколко големи хард диска) машини за нуждите на кабинетите по информатика (преди месеци им купих 44 нови LCD монитори, защото сървърите са без монитори), а останалите да разпродава и така да си подпомогне бюджета. Посъветвах ги да обявят преференциална цена за ученици: 100 лева, но само за ученици, предполага се по един на ученик. И през ум не ми е минало, че ще видя тази тема тук. На всичкото отгоре ми обещаха, че ще пазят конфиденциалност: не исках да се знае кой им е дал тези машини, никакви журналисти и т.н. хиени. Сега със съжаление виждам, че някой е пуснал духа от бутилката. И понеже няма как да върнем времето назад, поне им звъннах и им се скарах за цената от 100 лева. Така че офертата им не важи. Грозно е да изкараш пари на гърба на училище. Не казвай, че това е и твоето училище, защото би било още по-грозно. А и си сбъркал форума, този е predpriemach.com, поста ти е като за kelepirec.bg