Вдигат цените на всичко, да, гърбят ни, кофти е, но това е защото го позволихме, защото никой от нас нищо не направи, вдигнаха гражданската двойно, накараха ни наново да правим граждански задето оная фирма фалира. Направихме ги, платихме си ги двойно и отгоре, и от тук нататък вече сме на тези или по-високи цени. Тоя филм свърши, 3 дена беше, както всичко друго, кервана си върви, кучетата си лаят и дотам.
Конкретно за данъците на автомобилите - ами може и да не се плащат, има доста хора, които с години не са ги плащали, може и без гражданска и без винетка, в крайна сметка всеки си решава. Може както виждате и без книжка да се шофира, мен например не са ме спирали от години за проверка катаджии (не че нямам книжка
).Ще ви кажа какво става като не си плащате данъка на колата, ами, трупат ви се задължения и по някое време ви правят акт от НОИ мисля, че беше там местни данъци и такси нещо такова или в една сграда с НОИ ли бяха не съм много на ясно конкретно с това. Но след като ви го направят този акт почват да ви текат и някакви лихви като продължавате да не плащате. И обаче след 5 или 10 години беше по давност тия задължения отпадаха доколкото помня, някой да ме поправи, ако не е така, че да не съм деинформиран и аз. Аз ако бях на мястото на тези хора, които бачкат всеки ден и накрая не могат да си позволят да си платят данъците, ами нямаше и аз да ги плащам, нямаше да тръбя, че нямам пари ами просто щях да тегля една майна и да си карам колата, в крайна сметка всеки иска да живее някакъв що годе нормален живот, да имаш и да караш автомобил е необходимо, за да го водиш тоя живот. И щом държавата само ме пр**бава и ме спира да го водя тоя живот, ами няма да плащам, ще живея извън закона, защото по-важното е да живея нормално, отколкото да си троша нервите дали ще имам пари да си взема винетка или да си платя данъка. Просто се поставям на мястото на тези хора. Не може всеки да взима 2000 лв заплата, не може всичко да се вдига, а заплатата да си е същата. Работодателя и той няма как да ти вдигне заплатата, защото всичко е в частния сектор и на работодателя ти и на него са му вдигнали тока, данъка, счетоводителя му иска повече пари, общината му иска повече пари, от НАП му искат повече пари...така че всичко е един балон, едни задължения, едни виртуални пари било то данъци, актове и какво ли още не и тоя балон се надува обаче бая години се надува, защото хората хем обедняват повече, хем им искат повече пари и който е по-съвестен и не обича да е длъжник, бяга в чужбина, там плаща 5 пъти по-големи данъци, но накрая на месеца му остават 200-300 евро и си вика ей чак пари ми останаха и отива и си купува нещо и се почувста като бял човек.
А моето мнение попринцип за данъците е, че не са високи, защото имам реална представа какво плащаш за автомобил в други държави и тия неща, които се говорят за гражданска, която зависи от това дали имаш нарушения, това в други държави е прсктика от много ама много години. Но ние сме свикнали като ни спрат да даваме по 20 лв и все едно, че не са ни спирали. И също като ти пратят снимка от камера просто не я плащаш. А в Англия примерно ти ги спъват тия пари от заплатата без да те питат. Но затова сме в България, защото може да не плащаме. Ако плащахме, по-добре да сме другъде. Така че възползвайте се от това, че сме в България, просто не плащайте.