ivelin123
Active Member
Здравейте. Предстои ми да избирам какво точно да уча. Не искам да уча нещо просто за едната диплома, а да мога след време да работя, или да си направя собствен бизнес. От доста време съм на този кръстопът. Реших да чуя вашите мнения относно двете специалности. Двете общо взето нямат нищо общо. В момента съм 12 клас и уча счетоводство. От това което има в училище мога да кажа, че се справям доста добре. Декември има вероятност да ходя и на състезание по счетоводство в УНСС. Добре, обаче всички учим нещо, за да може все пак един ден да имаме стабилни доходи, да живеем без лишения. От това което съм гледал за счетоводство е че заплатите не са от най-добре, въпреки че професията не е лека. Гледал съм за София и повечето работодатели предлагат не повече от 800 лева. За по-малките градове пък да не говорим. В IT сферата за сега имам малък опит, но пък ми е интересно изграждането на сайтове. Ако реша да уча счетоводство най-вероятно ще кандидатствам в УНСС, а ако избера web разработчик - Софтуерният университет. Четох и отзиви за софт унито, знам че там не дават дипломи, но има възможност да се учи след това в университети партньори. Та, какво мислите за двете професии като трудност, доходи и т.н. ?