unhumannature
Member
Добре ли е според вас с част от спестяванията си чове да купи злато? Какво мислите по въпроса? Аз съм далеч от тези неща и затова ми е интересно да чуя вашето мнение.
Можеш да си направиш предполагам сам изводите, но имай в предвид, че в БГ пазар на злато няма. Ако те съмнява виж какви са маржовете на ТАВЕКС, не мисля, че ще ти харесат. Банките продават злато, но не знам да купуват . Когато става въпрос за твоите пари не слушай никой, аз не си направих добре сметката и от акции глътнах 20 % процента загуба за няколко месеца миналата година
Ако имах какво да инвестирам , бих си купил земя, защото не би могла да загуби стойността си. Вярно е, че всичко зависи от това къде , как и колко купуваш, но като гледам как се размножаваме на тази планета, трудно ще се намира кльопане за всички, а всичко за хапване в основата си, се произвежда с помощта на земята, така че, е логично да е доста добра инвестиция, както в дългосрочен, така и в краткосрочен план. И не само храната, а и мястото за живеене е важно, така че земята си има много предимства, всичко зависи от това колко и къде можеш да си позволиш . Мнението ми по този въпрос е просто размисъл, и не се базира на някакви статистики и знания за пазари и инвестиране, просто реших да отговоря на въпроса, и това е .Добре ли е според вас с част от спестяванията си чове да купи злато? Какво мислите по въпроса? Аз съм далеч от тези неща и затова ми е интересно да чуя вашето мнение.
Ако имах какво да инвестирам , бих си купил земя, защото не би могла да загуби стойността си. Вярно е, че всичко зависи от това къде , как и колко купуваш, но като гледам как се размножаваме на тази планета, трудно ще се намира кльопане за всички, а всичко за хапване в основата си, се произвежда с помощта на земята, така че, е логично да е доста добра инвестиция, както в дългосрочен, така и в краткосрочен план. И не само храната, а и мястото за живеене е важно, така че земята си има много предимства, всичко зависи от това колко и къде можеш да си позволиш . Мнението ми по този въпрос е просто размисъл, и не се базира на някакви статистики и знания за пазари и инвестиране, просто реших да отговоря на въпроса, и това е .
Отиваш при някой брокер дето дава достъп до сребърните фючърси и си ти. Друг вариант е сребърни сертификати да тъгуваш или някой сребърен ЕТФ.Има демографска криза в БГ, както и масова бедност. т.е тази земя няма голям шанс да ти я купи някой, цената на всякакъв вид имоти според мен ще е постоянно с 4-5 % на година надолу поне още 4-5 години. Изключение може да бъдат само луксозните имоти
А иначе по въпроса за среброто - не съм наясно дали има лесен начин да се купи/продава ама безналично, не да се чудя къде да го съхранявам и дали няма някой да ми го открадне