От: Съвет за домейн
Питай го защо се интересува от домейна ти. Ако беше заради търговска марка, вероятно щеше да ти напише, че е представител на въпросната търговска марка и се интересува защо си купил домейна, поне при мен така се случиха нещата. В моят случай обясних какъв сайт смятам да сложа на домейна и понеже съдържанието по никакъв начин не засягаше интереса на търговската марка, хората повече не ми отговориха и не са ме и потърсили вече сигурно година. Така, че се съмнявам причината да е търговска марка.
В случай, че проявява интерес да купи домейна, пак ще си каже, но според мен не прибързвай ти да казваш, че искаш да продаваш домейна. Бях чел някъде, че евентуално споменаване, че искаш да продадеш домейна, може да се ползва като възможност за арбитраж, ако засягаш нечии интереси. Нямам доказателства за тази хипотеза, но все пак смятам, че е добре човек да бъде малко по-предпазлив.
Както каза @BurnX, не изпускай бизнес възможност особено, ако сайта/домейна не ти е толкова скъп. На някой може да му върши много по-голяма работа и да е склонен да плати добре за да го има.
Просто го питай защо се интересува, без да му казваш какви са ти бъдещите планове или желания.