От: Съвет за професия
Според мен предприемчивото е дарба, а не професия. По-добре се ориентирай към нещо държавно. Стани полицай
Според мен не си много в положение да даваш съвети, като гледам репутацията която си си изградил за краткият престой тук.
И ще те провокирам да дадеш факти, с които да докажеш тежината на думите си.
Дарбите не са материя или професия, те са начини, похвати, ум, старание и търпение.
Няма чудеса на този свят, не и такива които показват по филмите и рекламите. Всичко е въпрос на
Правилните книги ако щеш.
Сър Ричард Брансън няма образование, не и завършено.
Но е прекарал живота си в четене, проучвания, опити, контакти и какво ли още не.
Както е ясно човека обожава живота и го живее на максимум, което не му пречи да е това което е постигнал/към което се е придържал всичките тия години.
Но определено не е дарба, а добра координация и желание.
А виж,
дете на 5 годинки което може да повтори работата на Моцарт не е талант, а вече Феномен.
Самите таланти не са признати в този свят...
Да си го признаем... на света на му дреме за талантите ти, той ти дава просто една възможност да се докажеш, след което вече се намират хора които те признават за талант.
А по темата и най-вече за финансовото дело, счетоводство или лидерство... тя топлата вода е открита, както се изразяват много от колеги тук.
Няма смисъл да я търсиш наново, просто се научи как... защото никой не се е родил научен. А едно обучение е едно от най-добрите варианти за което.
Послепис:
Съжалявам за дългия пост, който се брои и за офтопик.
Но съм сам, тъмно и тихо е и просто имах нужда да подраскам малко.
Благодаря за вниманието.
Респект