Става въпрос за идея, която обмислям периодично от може би две години.
И ще помоля - не искам никакъв спам в темата, ако някой евентуално прояви интерес, но да си помисли преди това дали наистина е сериозен или само, ще си чешем езиците, ще контактуваме на ЛС за начало. И не желая съвети и коментари в немята, ако някой иска може да ги дава на ЛС. Ако е конкретно по темата, задавайте въпроси и тук.
Сега искам да я представя цялата, но преди плана, ще се опитам да обясня малко за обстановката и привичките там където живея.
Аз съм от малък общински център, тук хората не са богати, може да се каже, че е като повечето малки градове у нас - нито е добре, нито е зле. Има и много пенсионери.
Едно от нещата, които определят защо съм избрал такъв тип бизнес са условията на града, наблюденията и практиката в допълнение с абсолютно минималният капитал, който се търси за какъвто и да е оффлайн бизнес.
Крайната ми цел относно локалното начинание е приличен, добре зареден и по иновативно представен магазин за хранителни стоки.
Как си ги представям нещата - първо търся капитал до 1000 лева, срещу което на съдружника предлагам дял от 40%.
Избирам хранителен магазин като цел, защото практиката е показала, че никой подобен досега тук не е фалирал.
Всъщност малкият град е рая за дребният бизнес, както знаем по големите градове веригите почти са го задушили.
Избирам и хранителен магазин, защото при условията в които живеем, храната е първото за което хората отделят средства. Но има и нещо друго, съвсем обичайно по неплатежоспособният човек, особено ако живее в монотонна и скучна среда да посяга и повече към алкохола, това не са само теории, а и наблюдения от практиката.
Така, че ще се продава храна и алкохол.
Заради малката инвестиция, и липсата на оборудване за нетрайни продукти, за самото начало съм преценил да се продават само трайни продукти (като ориз, боб, захар, олио, ядки и други), хляб, алкохол и безалкохолни напитки.
Относно алкохола и безалкохолното смятам да заложа само на един бранд при условие, ще ми предоставят и хладилни витрини, което правят.
Усреднено надценката върху целият асортимент е около 25%.
Хубавото е, че след първоначалните разходи, държавните уредби и изисквания, другите странични разходи при нас са минимални, на първо място има помещение.
Помещението е подходящо за хранителен магазин, има оборудване като рафтове и щандове, проблема е, че няма хладилно оборудване, и, и заради съм се спрял на трайни продукти.
Другият плюс е, че имам ноу хау, и са ме свързали принципно с най-евтините доставчици, добре и че се зарежда редовно, през 2-3 дни най-много всеки доставчик идва с нова стока.
Трябва да знаете, че много хора са готови да прекосят половината град за да си купят олио с 5 ст. по евтино и т.н.
Ето как виждам самият процес по стъпки, първо съвсем леко трябва да се освежи интериора на помещението с някои дреболии. И по фасадата и около промотиране, ще се вложи малка сумичка, общо си говорим за не повече от 100 лева, а в крайна сметка и за някои дреболии може и да не се влага в самото начало а в процеса.
Работника, ще съм аз, 99.9% е сигурно, че за първите 9 месеца година или поне 6, ще се мина през бюрото по програма за заетост. С което така си осигурявам заплатата от външен източник.
Направил съм и разчет на 90% относно асортимента, и от кое какъв процент от парите, ще се зареди в началото.
Точни прогнози за колко време, примерно ще започне да се изчерпва първата заредена стока не мога дам, но стъпките са такива, известно време оборота, ще се влага балансирано в разнообразяване на асортимента и закупуване, а пък при възможност и наемане на оборудване, най-вече става въпрос за хладилни щандове.
Нещата стоят така, постъпателно оборота се влага в нова стока и така 1 по 1 докато се получи един нормално зареден за условията магазин.
Има и детайли, някои си развиват бизнеса в застой, стоят на определено ниво и си карат на него. Аз по друг начин го смятам, един обикновен детайл просто от обстановката е, че в целият град няма къде да си купиш хайвер, съвсем обикновен хайвер, който е на цената на пастета.
Искам в един момент дори да се стигне до продажба на цигари, цигарите дърпат много клиенти, ест надценката е минимална а стоката е скъпа.
Условиете, че ако някой се реши да вложи едни до 1000 лв, ще трябва да изчака няколко месеца за профит, дотогава докато магазина придобие нормален вид на хранителен магазин.
Всъщност в началото това, ще е по-скоро магазин тип склад на дребно, с малко по ниски цени от останалите.
Пак повтарям това не е големият град, тук тип бизнеси - услуги нямат никакъв шанс, от друга страна няма отбелязан случай на фалирал магазин за храна. Дори най-мизерните оцеляват и правят някаква печалба.
И ще помоля - не искам никакъв спам в темата, ако някой евентуално прояви интерес, но да си помисли преди това дали наистина е сериозен или само, ще си чешем езиците, ще контактуваме на ЛС за начало. И не желая съвети и коментари в немята, ако някой иска може да ги дава на ЛС. Ако е конкретно по темата, задавайте въпроси и тук.
Сега искам да я представя цялата, но преди плана, ще се опитам да обясня малко за обстановката и привичките там където живея.
Аз съм от малък общински център, тук хората не са богати, може да се каже, че е като повечето малки градове у нас - нито е добре, нито е зле. Има и много пенсионери.
Едно от нещата, които определят защо съм избрал такъв тип бизнес са условията на града, наблюденията и практиката в допълнение с абсолютно минималният капитал, който се търси за какъвто и да е оффлайн бизнес.
Крайната ми цел относно локалното начинание е приличен, добре зареден и по иновативно представен магазин за хранителни стоки.
Как си ги представям нещата - първо търся капитал до 1000 лева, срещу което на съдружника предлагам дял от 40%.
Избирам хранителен магазин като цел, защото практиката е показала, че никой подобен досега тук не е фалирал.
Всъщност малкият град е рая за дребният бизнес, както знаем по големите градове веригите почти са го задушили.
Избирам и хранителен магазин, защото при условията в които живеем, храната е първото за което хората отделят средства. Но има и нещо друго, съвсем обичайно по неплатежоспособният човек, особено ако живее в монотонна и скучна среда да посяга и повече към алкохола, това не са само теории, а и наблюдения от практиката.
Така, че ще се продава храна и алкохол.
Заради малката инвестиция, и липсата на оборудване за нетрайни продукти, за самото начало съм преценил да се продават само трайни продукти (като ориз, боб, захар, олио, ядки и други), хляб, алкохол и безалкохолни напитки.
Относно алкохола и безалкохолното смятам да заложа само на един бранд при условие, ще ми предоставят и хладилни витрини, което правят.
Усреднено надценката върху целият асортимент е около 25%.
Хубавото е, че след първоначалните разходи, държавните уредби и изисквания, другите странични разходи при нас са минимални, на първо място има помещение.
Помещението е подходящо за хранителен магазин, има оборудване като рафтове и щандове, проблема е, че няма хладилно оборудване, и, и заради съм се спрял на трайни продукти.
Другият плюс е, че имам ноу хау, и са ме свързали принципно с най-евтините доставчици, добре и че се зарежда редовно, през 2-3 дни най-много всеки доставчик идва с нова стока.
Трябва да знаете, че много хора са готови да прекосят половината град за да си купят олио с 5 ст. по евтино и т.н.
Ето как виждам самият процес по стъпки, първо съвсем леко трябва да се освежи интериора на помещението с някои дреболии. И по фасадата и около промотиране, ще се вложи малка сумичка, общо си говорим за не повече от 100 лева, а в крайна сметка и за някои дреболии може и да не се влага в самото начало а в процеса.
Работника, ще съм аз, 99.9% е сигурно, че за първите 9 месеца година или поне 6, ще се мина през бюрото по програма за заетост. С което така си осигурявам заплатата от външен източник.
Направил съм и разчет на 90% относно асортимента, и от кое какъв процент от парите, ще се зареди в началото.
Точни прогнози за колко време, примерно ще започне да се изчерпва първата заредена стока не мога дам, но стъпките са такива, известно време оборота, ще се влага балансирано в разнообразяване на асортимента и закупуване, а пък при възможност и наемане на оборудване, най-вече става въпрос за хладилни щандове.
Нещата стоят така, постъпателно оборота се влага в нова стока и така 1 по 1 докато се получи един нормално зареден за условията магазин.
Има и детайли, някои си развиват бизнеса в застой, стоят на определено ниво и си карат на него. Аз по друг начин го смятам, един обикновен детайл просто от обстановката е, че в целият град няма къде да си купиш хайвер, съвсем обикновен хайвер, който е на цената на пастета.
Искам в един момент дори да се стигне до продажба на цигари, цигарите дърпат много клиенти, ест надценката е минимална а стоката е скъпа.
Условиете, че ако някой се реши да вложи едни до 1000 лв, ще трябва да изчака няколко месеца за профит, дотогава докато магазина придобие нормален вид на хранителен магазин.
Всъщност в началото това, ще е по-скоро магазин тип склад на дребно, с малко по ниски цени от останалите.
Пак повтарям това не е големият град, тук тип бизнеси - услуги нямат никакъв шанс, от друга страна няма отбелязан случай на фалирал магазин за храна. Дори най-мизерните оцеляват и правят някаква печалба.