Здравейте на всички. Не съм сигурен, че темата трябва да е в този раздел, затова ако администраторите решат нека да я преместят в по- подходящ.
От няколко месеца ми звънят разни монера от Обединеното кралство +44хххххххххх. Един път вдигнах и както се предполага се набутах с определена сума пари. Блокирам номера, но те ми звънят пак от различен номер и така в продължение на 10-11 месеца съм блокирал поне 20 различни номера. Също така ми се е случвало да ми звънят и от други държави като Франция, Швейцария и т.н. Ако на някой друг му се е случвало подобно нещо нека сподели тук и да напише какви мерки е взел срещу "Ало измамниците".
Благодаря
Обаждат ми се най-редовно. Телефонните ни номера биват продадени на скамъри от Нигерия. Моите телефони ги вземат от сайтове за малки обяви в чужбина, България, и от whois-ите. Всичките тея са нигерийци, гарантирам ви го! Бях писал на един от тея в Уатсап, заговорихме се, оказа се че е някакъв скамър от Лагос и е част от групировка от 30 криминала. Какво може да се направи? Няма какво да се направи. Спрете да се правите на Батмън. Форумът тук е достатъчен да го напишете, да се индексира от постовете ни. И после всеки сам му носи отговорност да ползва Гугъл да се позаинтересува. Там в Нигерия имат по 40 убийства на час, та никой няма да тръгне да ти се занимава с някаква си измамка за 20 лв., случила се в БеГе.
Също искам да предупредя нубовете. Не се обиждайте като ви наричам нубове, ами си вземайте поука и еволюирайте. От около 5-6 месеца насам СПРЯХ НАПЪЛНО да връщам изпуснати повиквания. Ако спя, ако нямам обхват, ако съм на среща, или в тоалетната, ако имам пропуснато обаждане -- не го връщам! Връщам само на номера, които познавам, и на мои близки в контакт листа ми. Мой приятел вдигна на български номер, и се оказа, че е спуфен! Тоест може да се вземе импулсен маскиран като български мобилен! Същото може да се направи и за всяка една държава. Може да се спуфи германски, а да ти звънят от Сиера Леоне!
На ваша отговорност са набиранията обратно.
Няма как да ви вземат пари от оператора ако ви звъннат и вдигнете. Но ако вие наберете обратно -- имате голям проблем!
На мен са ми звъняли от дори Югославски номер! Югославия няма от поне 15 години някъде! Според вас как става да ми звъннат от номер от несъществуващ регистрар? Спуфят ги номерата! Звъннаха ми от +38.
Спрете да пълните джобовете на нигерийците, викам аз. Имате Вайбър, имате Уатсап. Добавете номерът, който ви е набрал -- в контакт листа ви, и му пишете. Ако няма Вайбър или Уатсап, ако е спешно и има нужда да ви намери -- ще звънне пак, или ще остави съобщение. Гласовата поща също е удобна. Ако не направи повторен или трети опит да се свърже с вас -- значи просто няма никакъв интерес да се занимава с вас, да прави бизнес с вас, да ви чуе и т.н.
SMS също не бих писал, тъй като и там има начин да ви избомбят!