Абсолютно е прав! Това е и една от причините да сме с най-високата смъртност в Европа. Почти половината население на държава умира преди 65, което е идеално за политиците, защото скатават кинти от пенсии. Ние нямаме култура не само на хранене, но и въобще за всичко свързано със здравето - като започнем от профилактичните прегледи, минем през избора на лекарства, лошия избор на лекуващи лекари и здравни заведения, режима на живот и т.н. Предполагам и че сме нацията с най-лоши зъби. И най-много нелекувани психично болни. Българина силно подценява психичното си здраве, някак си не може да приеме, че това е част от общото здраве.Да си призная, причината да подхвана тази анкета е един спор с моя мил съпруг, според когото 90% от хората (той има предвид българите) нямат култура на хранене.
Абсолютно е прав! Това е и една от причините да сме с най-високата смъртност в Европа. Почти половината население на държава умира преди 65, което е идеално за политиците, защото скатават кинти от пенсии. Ние нямаме култура не само на хранене, но и въобще за всичко свързано със здравето - като започнем от профилактичните прегледи, минем през избора на лекарства, лошия избор на лекуващи лекари и здравни заведения, режима на живот и т.н. Предполагам и че сме нацията с най-лоши зъби. И най-много нелекувани психично болни. Българина силно подценява психичното си здраве, някак си не може да приеме, че това е част от общото здраве.
Говоря ги тия неща, щото правих статистики за една фармакологична компания. Освен нашата фирма, участваше и една фирма, която правеше маркетинга. Имаха тайни агенти, които посещаваха верига аптеки на една фирма. Изследването показа, че масово фармацефтите пробутват най-евтините и скапаните лекарства, които има на пазара, беше трагично!
Мне, в заблуда си. По никакъв начин не рекламирам, нито лансирам каквато и да е фармацевтична компания. Нямам никаква полза от това. Лично купувам лекарства от чужбина, за цялото семейство. Витамини и хранителни добавки си поръчвам от английският Амазон. На лекарствата, предназначени за БГ-пазара нямам вяра.Ако тезата ти, като цяло не лансираше The Big Pharma щях да се съглася напълно с мнението ти. Аз пък мисля, че българина трябва да се храни здравословно и да бяга от лекари и аптекари, като от чума. Виж за зъболекарите съм съгласна, но там проблемът е финансов за по-голяма част от хората. Относно анкетата - само двама ли сме вегетарианците в нея или другия просто спазва режим ?
Не знам предходните какво консумират, ама вкусовете на последните 3-има писали в темата са ясни.
Некрофили.