Метата са много. Изрих празните, 200к си заминага. В метата има цени, път до снимка и т.н.
С времето в зависимост от плъгини и теми, те догенерират празните meta_value, както спомена
@contra и поради глупавата схема на базата при wordpress, съм се отказал от доста плъгини пълнещи тази база. Не ми идва на акъла един добър плъгин за търсене, които вдига продажбите, но омазва базата.
@Torbalan Trolski разбирам те. Въпроса ми е, има ли хора преминали от woo на друг cms. Мнението ми за wordpress и базата им е негативно и не искам да влизам в спор. База имам и около 200мб на wordpress, но много зависи какви и по колко куерита се прави при 1 юзър. Повечето плъгини драскат в postmeta. Малко са тези, които не го правят и не остават в базата.
@Станимир И въпросния wordpress с woo е при суперхостинг на високия им споделен хостинг 40 лв на месец. Викаш малко е да мина на 779лв на месец на нает, че виртуалния за 205лв/м. е малко. Въпроса е там, че всички тия неща за които пиша се тестват на локален сървър. Омазванията на wordpress при определени нужди не идват от ресурсите на този етап на сървъра. Видиш ли ти от скука базата на woo с въпросните пордуките е тестван на още 2 провайдъра на хостинг услуги, да речем изклюим финансите, и се фокусираме върху опита, ти остави това ми чак и плащано е било на подобни фирми да го фикснат. Нещо като твоята и на другия пич които ми е писал на лично, но и така не съм отварял и само предполагам защо е писал.
Дето се вика, аджеба как се акредитирате ? За домашно на един къмпетишън да оправите проблема, ама и 5к прайз да не мрънкате и останалите след първия - ликвидация. Как различните cms-и ще подобрят живота ми ? wtf kid ? Или ти абстрактно ? Човек с добра воля ако е минал през отва и иска да сподели, ще сподели, като не иска - няма.
@Torbalan Trolski си го е написал и съм много запознат с тази "сентенция"
Въпроса е, че грешното схващане на форума, не може да е мой проблем и следователно нищо нередно не би трябвало да се вижда и в този пост. same shit
В интерес на истината на времето беше ужас joomla с virtuemart, сега woo ми изглежда така. Използването на wordpress до сега не е по мое желание, сайтчета правим и преди cms-ите.
Понеже не съм Well-Known Member и нямам nK постове дай да пишем тип abuser wannabe. Това ми напомня на времето когато Иво превеждаше joomla и бутахме cms-a, а от e107 /бг/ се дразнеха, като ги пита джумлер за техния цмс. Детски неща. Дето се вика малко поостаряхме за тия неща.
Ползвам съм в миналото изброените без Bigcommerce и други. Нямам поглед над тях от години. Въпроса си остава - някой минал от word/woo на друго за сходен проблем, при магазин с повече артикули ? Един вид искаше ми се да си спестя тестването на други и някой да даде насока, но винаги и както винаги ще потърся помощ в чужд форум и ще тествам, то се е видяло.
И най-важното - наблюдавам си сървърното време, времето за респонд, лагването не се изразява в минути или 10 секунди, просто го има и за мен е осезаемо, а е нещо което в началото го няма. Не достигам и 20% от ресурсите на superhsoting. които с удоволствие ще спра да използвам в близко бъдеще, единствено което стигам до 80% са inodes и те не са от wordpress.
P.S.
много плъгини и теми пишат редове в postmeta с идеята за опция за попълване на "опция" при Meta_key, но някои така си и остават празни и в процент са много. Трият се ръчно. Освен да се напише плъгин и на тригър да ги трие всеки ден....егати решението.
Апропо при кои cms-и схемата на база данни е малка и не работи на принципа на wordpress, визирам натрупването в postmeta от почти всеки плъгин?
Като няма отговори до седмица - триете тази тема, че само се разводнява. Профила също. Хелп да видиш.