@metaverse изградих на ново базата. Оптимизирах снимките, премахнах всички варианти снимките да се създават в различни размери.
Мога и съм редуцирал postmeta по различни начини. Просто моето мнение е, че postmeta е грешка на "природата". Ето часто то нещата на woo, вече не влизат там.
Започвайки да изпитвам големи проблеми със сайта и базата и честата комуникация със суперхостинг, те, от нямане на проблем, започнахада ми обясняват, как имам проблем, проблема бил в плъгини...е не бе там. Редуцирах, изключих доста cron неща, понеже и това ми посочиха като проблем, но бавнат работа си оставаше.
След половин месец най-накрая - 3 ип-та правели ежесекундни заявки към целия сайт и ядяли ресурсите ми. Проблема се появява Началото на Октомври - според логовете и въпросните ip-та. Преди Октомври, проблеми пак си имах.
За проблема: Трите ип-та са от България от три различни гео места, свързах се с доставчиците - хакнат dvr, проблемен микротик и третото май пак бе dvr. Двете ги спряха, третото все още продължава да прави заявки нон стоп, но е блокнато. Някаква примитивна ддос атака...олекотиха се нещата, отделно олекотих сайта.
Но по време на "олекотяването" на сайта -
Здравейнте суперхостинг, моля конвертирайте базата ми данни от MyISAM към InnoDB.
Суперхостинт: Това е невъзможно за вашия хостигн план - трябва да преминете към по високия план.
Та когато писнаха HPOS на WOO, опцията имаше проблем точно с MyISAM и докато го обсъждам в тикет на woocommerce, се появи решение, то включваше и промяна на базата от MyISAM към InnoDB, чрез плъгина - servebolt и за 20 секунди и 3 клика си мигрирах базата, нещото което било невъзможно за моя план и нямало как да стане. /сега не ме нападайте, че имало и други начини, човек се учи докато е жив/
1. Суперхостинг - не ги интересува, че имат ддос към тях - че нещо ти яде ресурсите - дори след като са го открили, казват - оправяй се.
2. Обичат да казват - "ТРЯБВА да преминете към по-висок план" за решими проблеми и нужда от адекватно решение.
и покрай това реших да прегледам ип-тата влизащи в cpanel-а. Открих 3 които не са мои - попитах ги - казаха -двете са наши - третото не е, Ок блокнах го, смених пароли, нови методи за логин и т.н. с потреса, че някой е влизал в cpanel-а ми. Те бяха спокойни.
Започна да диря въпросното ip - лога му съвпадаше с тикет от мен - попитах пак - не е ли ваше IP - отговора бе - не. Но направиха справка и се оказа, че IP-то е на техен колега от Елин Пелин. И попитах - вие сте home office ли ? - отговора - да почти всички служители на суперхостинг са home office.
Когато се закачих за тях още като тръгнаха - не бе така - да много са home office, това е ясно....но едно е да ти дава съпорт на ниво чат, друго е да влиза в cpanel акаунта ти от домашния комп, за който едва ли си е купил антивирусна/не, че те спасяват/, но ако не бяха предните ми СУПЕРнеПолзотворни разговора с тях нямаше да ме хване яд.
Понеже вече имам нова хостинг любов, а именно coolicehost, бях закачил огледално сайта при тях - ми там той лети и дават по добри условия. Нямам представа дали са home office/сигурно и те са/, и те са хора и те грешат - просто предходните 2 месеца и половина със суперхостинг бяха трудни.
@metaverse след конвертиране към InnoDB тя базата става по-голяма - за сега сайта работи по-добре от преди, но това се дължи на редица неща. Явно word и woo започват да не ме радват като суперхостинг..знам ли. Затова и тествам алтернативи.