ТЪРСЯ НЯКОЙ ДА МИ НАПРАВИ ФОРУМ С ГАЛЕРИЯ

run

New Member
Рейтинг - 100%
1   0   0
Идеята ми е следната:
Нужен ми е форум който да има галерия подредена по категории, в които всеки регистрирал се потребител да може да публикува снимки, които могат да бъдат оценявани и коментирани.
Може да ми изпращате предложенията си на [email protected] или ми позвънете на 0877498969.

Последно редактирано:
За първи път ми се струва на място да задам въпроса - бюджет?
Защо го задавам - факторите са доста, но все пак:
1. Едва ли ще искаш напълно нова система изградена специално за теб от някой програмист, което ще ти стъпи прекалено много като цена, което пък поражда следните 2
1.1. Безплатна система ли желаеш да се ползва за изграждането му? phpbb, mybb?
1.2. Платен вариант ли ти харесва като vbulletin, IPB?
2. Дизайна какъв трябва да бъде? Уникален само за твоя форум или може да се използват безплатни или платени варианти, за които има вероятност да се ползват от няколко хиляди сайта?
3. По-скоро форум или по-скоро галерия търсиш, че от заданието ти, в общи линии не схванах желанието ти.

С телефона ти, офертата ти прозвуча малко по-сериозно, но не до там.
Ако искате сериозно отношение към вас, постарайте се и вие да демонстрирате такова, или иначе казано - като продавате/предлагате/търсите нещо - то поне се постарайте да изложите възможно повече информация за да улесните купувача/продавача.

От: ТЪРСЯ НЯКОЙ ДА МИ НАПРАВИ ФОРУМ С ГАЛЕРИЯ

Тук явно е нужно да се филосовства на голямо. Аз лично мразя дървените философи и няма да им уйдисвам на акъла. Така, че ако някой може да изработи форум с галерия подредена в категории да ми пише на мейла. А тези дето им се струва ..., прозвучава ... и търсят демонстративно отношение да не ме занимават с глиупости и да не пишат повече по тази тема. Съгласен съм и на phpBB, но човека който ще го инсталира да разбира от това което ще върши. Аз не съм длъжен да споделям идеите си пред цялата аудитория. Оставил съм контакти, така че няма смисъл да плямпаме повече.

Ае, пхпбб има плъгин галерия, преди бях слагал плъгина за 5 минути точно. Ходи чети малко и си го направи сам. Даже точно това правеше галерията, снимките могат да се качват от потребители, в албуми техни или зададени и да се гласува, коментира и т.н..

Благодаря за отношението и успех с намирането на подходящ кандидат.
Зададох горните въпроси, защото бях заинтересован от работата, но уви. Дървения философ ще мине и без този проект :)

От: Re: ТЪРСЯ НЯКОЙ ДА МИ НАПРАВИ ФОРУМ С ГАЛЕРИЯ

Дървения философ ще мине и без този проект :)
Нищо лично. Не съм искал да те обидя.
Смятам, че който разбира от това което искам ще се свърже с мен и ще изкара накой бърз лев, а не само да си плямпаме тук.
AlanFort
как ме разбра какво искам? Значи съвсем ясно съм си формирал въпроса по темата.

Ходи чети малко и си го направи сам.
Ако трябва да съм честен с теб, нямам времето и нервите да откривам топлата вода. Иска ми се някой който наистина разбира да го подкара този форум и тази галерия съответно за което ще си заплатя. Знам , че работата не е много по това което искам. Надявам се да ме разбереш правилно. Щом ти можеш и ако желаеш се свържи с мен на [email protected]
Ето и един пример за галерията.
Темплейта е лесен има толкова много безплатни, така че не смятам това за проблем.

Последно редактирано:

Всеки който НЕ го прави казва "работата не е много" но все пак иска друг да го свърши. Както по-горе се спомена - трябва да има ясна цел и бюджет. Не са много хората които ще пишат тук, но много колеги ще го видят и ИМА смисъл да се дава инфо.
По-конкретно по темата - мога да ти свърша това но трябва да знам и защо бих го направил. Ако е само да си запълня свободното време - едва ли ще се захвана.

Много точно казано "primecode" -

" Всеки който НЕ го прави казва "работата не е много" но все пак иска друг да го свърши. Както по-горе се спомена - трябва да има ясна цел и бюджет. Не са много хората които ще пишат тук, но много колеги ще го видят и ИМА смисъл да се дава инфо. "

Обикновенно не пиша, подобни мнения, но специално тук е важно да се отбележи това.

Никому не е нужно да спорим тук, но вие много ме дразните бе хорица. Казах за хора които разбират нещата стават за нула време. Ето един прост пример. Направих си тест на моят CPanel. Инсталирах си phpBB за секунди през Fantastico de Luxe. Хоп и вече имаме работещ форум. Темплейта не ме кефи и теглим друг за секунди. Пускаме FileZilla правим връзка с хоста за още няколко секунди и инсталираме темплейта за минутка. Вече имаме работещ форум - http://bgmarket24.com/forum за по малко от 3 минути с почесването по главата.
И всичко това е направено смоите елементарни самоуки знания придобити в последният половин час.
Бюджети, интереси. Вие сте се побъркали тук. Попаднах на един измамник в този форум. Не искам да ми застава и втори. Нищо лично пичове, но които разбира от работата си съм сигурен, че ще му е лесно.
Галерията сигурно се инсталира по същият начин като темплейта за минута, най-много две. Гледам, че има разни работи из нета. Тук там още някоя настройка по форума и колко време ще отнеме според Вас.
Ако ви питам сигурно дни?
И колко трябва да струва тази работа според вас?
Казх ви че нямам време и нерви затова го искам от човек който вече го е правил, а не да ми филосовства тук.
Мале, че се изнервих.
И аз ще правя форум. Вие още от тази тема тук ще ме откажете бе пичове.

Приятелю, това, че си се захванал аматьорската да правиш нещо тук, не значи, че всички трябва да имат твоите възгледи!
Явно нямаш амбиция за нещо голямо, за така показваш и такова плиткоумно мислене.
Защо го казвам? Защо форум ползващ phpBB, може да има доста по-големи изисквания към системните ресурси (да се чете хардуер) с еднакво съдържание, а при vBulletin в пъти по-ниски!
За това и попитах каква система ще желаеш, защото може в момента да спестиш, а след време да ти се наложи да инвестираш двойно.
Разсъждаваш повърхностно и смея да твърдя, че до никъде няма да я докараш. Да не говорим пък, че с тона си, провокираш здрав хейт, понеже не стига, че откровено показваш некомпетентност (а и си признаваш), дрънкаш глупости, които бих ги наговорил само някой 16-17 годишен тийн (моля младите колеги да не се засягат - има разлика от човек до човек, но масата е такава).
Та след като подхождащ толкова несериозно към бъдещ проект, явно той ще си остане просто един неуспешен такъв.

Въпреки това, добрата ми култура ме кара да ти пожелая Успех!

Така. На мен живота ми не е в този форум и няма да допусна това да се случи. Не исках плямпания в темата, но то така си стана понеже има много дълбокоумни тук.
Какво исках аз: Исках форум с галерия.
Така.
Контакти има ли в началото? Има.
Хайде да не продължаваме да пишем простотии тук.
Приятелю, плиткоумен и после успех. Браво. Герой си.

Последно редактирано:

Ти май бъркаш логическите операции и писането на код с инсталиране на нещо готово.
И аз ще правя форум.
Това ли е правене според теб?

@run
Много е лесно. Кажи ТОЧНО какво искаш и ще го имаш. Повярвай ми, със тема от 20-30-50 поста ... нито ти ще си доволен, нито някой от тези които четат. Кажи го просто - искам и плащам. Ще има много предложения. Досега щеше да си готов вече.

Спирам да пиша тук. Оставил съм контакти.

Молба:

Обърках копчетата и изглежда дадох на run положителна репутация погрешка (понеже иначе щеше да светне червено).
Ако може да му треснете червеното с цел фиксване на грешката ми.
Ако видите че вече е червен, моля не цъкайте повече :) .

Обосновка:

1. Никой не може да знае какъв форум искаш - голям, амбициозен сайт, или сайт 'набързо, колкото да има нещо'.
  2. Ако имаше посочен бюджет, тва би дало някаква представа за горния въпрос. Но и бюджет няма. Съответно губиш интереса на повечето кадърни и достатъчно заети с работа фрийлансъри (нали не очакваш да седна да се обяснявам с тебе по телефони и мейли, само за да разбера че търсиш някой да ти свърши работа за 10 мин и 5 лв?).
  3. На търпеливото обяснение на колегите, ти реши да се правиш на голям мъж и бизнесмен.

Горе