От: Re: Таблетите на Уебмастърите
Да бе, и аз съм с китайски, ама за 300 лв. и никак не ми се мисли какво ще е това чудо за 100 лв. Да не е втора ръка? Или да е нещо с дефект? Че и чак и тънък. Дай повече информация, защото и параметрите му не са никак лоши. Ако има такъв, веднага си взимам един - ей така, да имам още един. Този пък ще гледам да е 10ка. Може би малко по-скъп ще е.
Няма смисъл от скъпи таблети, и аз съм на това мнение, но поне трябва да е качествен, а това определено товари малко бюджета. Дай да видим какво е това нещо за 100 лева, че и на мен ми е мега интересно. Ще вземеш да зарибиш тук всички. А доволен ли си от него, не прави проблем и не е грозен. Все пак и вид да има де.
Не е втора ръка. Чисто нов е, даже с 1 година гаранция.
Точната цена в момента е $59.99 с безплатна доставка до България. Когато аз го поръчах беше малко по-евтин: $55.99. Това е за сайта, от който аз го поръчах и общо взето от там беше най-евтин. По други китайски сайтове е по-скъп - до към $65-$75. (за единична бройка става въпрос, за повече бройки по принцип навсякъде дават по-добра цена).
Понеже знам, че има колеги в бизнеса с таблетите, публичен линк няма да пускам (освен ако не преместите темата в "да не се индексира"), а ще го пращам на лични, на колеги, които се интересуват.
Дизайна си му е бизнес - черен и ултра тънък. Има и други цветове разбира се - бял, син, розов, но според мен този отговаря повече като за сериозен човек.
Същите ги продават в продавалника с двойна надценка, а в други онлайн магазини са 3-4 пъти по-скъпи.
Относно моитe впечатления, единствената ми забележка е, че батерията му е малко слабичка. При постоянна работа като гледане на клипове в youtube или играене на игра пада за около час, час и половина. При по-ненатоварваща дейност изкарва повече. Това разбира се е за нон стоп човъркане. Иначе за пускане от време на време (за проверка на имейл например) и след това изключване в стендбай си кара доста. Аз съм си взел и портативно зарядно, което ми върши добра работа като съм по цял ден навън.
2 пъти ми е забивал, като единия път се оправи със задържане на компчето за изключване, а другия беше блокирал от всякъде и се наложи да го оставя да му падне батерията и сам да си изключи. След това позачистих малко вградената памет понеже я бях запълнил на 95 процента и прехвърлих повечето неща в картата памет. От тогава проблеми не съм имал.
Клиповете с HD качество в youtube ги зарежда учудващо (за мен) бързо, понякога дори по-бързо от настолния ми, може би защото мобилната версия на youtube е доста по-лека.