От февруари таксата става 1.50 лв., но при повечето банки е такава или по-висока. ЦКБ остава единствената банка, от която плащанията към ePay са без комисионна. ePay са намалили комисионната за MasterCard на всички български банки на 0.4%. За съжаление банките публикуват промените в тарифите само на уебстраниците си.
Ето линк към страницата с тарифите. Вижда се, че за картите на ЦКБ няма такса.На мен по спомени ми взимаха по 20-30 стотинки на транзакция, включително и към epay.bg - това беше миналата година - с карта Visa Electron от ЦКБ. Сега не знам какви са им таксите, но не вярвам да са ги намалили.
Съществува. Купи си една банка и си направи така, че като пазаруваш да не те чарджи, ами да те зарежда сметката.съществува ли вариант за разплащателна сметка на принципа на дебитна карта без лихви и такси и тем подобни глупости
Съществува. Купи си една банка и си направи така, че като пазаруваш да не те чарджи, ами да те зарежда сметката.
Ти би ли предоставил една услуга на други хора, в която трябва да инвестираш време и средства (както за откриването на тази услуга, така и за поддръжката й), а да им я предоставиш for free?
Като не те кефи цкб, отиди при друга банка. Обаче това което го търсиш, няма да го намериш. Най-много с някоя кредитна карта и ще си 24/7 под напрежение да не задействаш някоя клаузичка с която ще си присвоят такса дори по-голяма от колкото ако си с дебитна карта.
Повечето банки не начисляват такса за закриване на сметка, ако си клиент повече от 1 година. Зависи какъв договор си подписал и дали нямат направени промени в последствие. Отиди на място в някой клон и питай.
Имам въпрос към по компетентните, съществува ли вариант за разплащателна сметка на принципа на дебитна карта без лихви и такси и тем подобни глупости
Препоръчвам АлфаБанк - сметка "Ултима". Дават дебитна карта безплатно (или даже две), сметката няма месечни такси, няма такса теглене от банкомат на същата банка. От друга банка - 1 лев. Таксата при плащане в чужбина е малка, ако правиш малки покупки излиза по-евтино отколкото да плащаш месечна такса в друга банка. Ако пазаруваш само в България - няма такси.
Уловката е, че трябва да имаш едни хиляда лева да си държиш в сметката за да може да теглиш без такса (иначе може да теглиш само от банкомат на друга банка, 1 лев е таксата) и за откриване на сметката трябва да се внесат 1000 лева.
Бил съм клиент на 4 банки досега и твърдя, че в ЦКБ са най-любезни и отзивчиви. Таксите и лихвите им и сега са добри, а кредитна карта с такса под 40 лв. никъде няма. Като изключим националната кредитна карта на Транскард, която е само за България. И ЦКБ едни от последните си вдигнаха таксите.таксите и лихвите им бяха добре до миналата година. Сега явно са решили да си увеличат приходите, таксата по кредитна карта я увеличиха от 25 на 40.. Явно ще се търси друга банка. Клоновата им мрежа и банкомати са доста зле. Да не говорим за обслужващия им персонал в клоновете - намръщени, нелюбезни, държат се надменно..