Fifi, аз съм много добре запознат с форекса и го следя от 7-8 години. Трудно е да се определи с 2-3 думи какво точно е това "занятие". Да, професия е, но много трудна и тези, които я практикуват трябва да имат вроден нюх
към финансовите пазари. Изглежда лесно и достъпно, но всеки, който си помисли такова нещо прави огромна грешка и почти веднага си плаща за това. 95% от участниците губят всичко в рамките на дни и дори часове.
Обаче форексът не е хазарт. Според мен е вид изкуство, защото се изисква не само талант и много труд, но и характерни качества на личността, които човек няма как да ги придобие, ако не са му заложени по рождение.
Верно е, че се работи от вкъщи, но това е единствената прилика с фрилансерството. Разликите са може би стотици и няма да ги изреждам. Достатъчно е да кажа, че няма как да почнеш от нулата, а трябва да вложиш
сума, която варира от 5000 лв. до 50 000 лв., според различните методики за оценка на риска и тези пари ги замразяваш и забравяш за тях. Най-важното - инвестирайки ги, ти трябва да си готов да ги загубиш до стотинка и то без да
влагаш грам емоции! Във всеки друг бизнес дори и да фалираш все ти остават някакви активи - стока, помещения, машини и други, докато във форекса ти остават само горчивите поуки!
Мога да пиша много по темата, но знам, че дългите постове не се четат и затова засега ще спра дотук.
Ако се чудиш защо в този форум досега никой не е писал за форекс, то има логично обяснение - огромна част от форекс форумите носят добри бонуси - плащат ти, за да пишеш коментари по темата.
Да, не се шегувам. Там обаче спам и офтопик не се допуска и мнения от рода "Как сте днес, колеги печелите ли? Успешен ден!" не се бонифицират, а след 2 такива коментара, съответния потребител си заминава.
Дано съм бил полезен! Успешен ден.