От: Тия от adsensе нормални ли са е
^^ Това в бг няма кой да го ползва, нито издатели, още повече рекламодатели. Хората (фирмите и не толкова в час рекламодателите) искат прости неща, на български, просто обяснено и добре представено. Да има избор, да се убедят, че това ще им е от полза.. Както и да е
Конкретно по темата, все пак да не съм капо. Много са факторите с които от гугъл се съобразяват.
Един пример за мен лично. Аз се кефя на един сайт редовно и единствената отплата за което мога да направя е да им кликам по банерите. Правя го редовно, опитвам се да е качествено - един вид задържам посещение повече от минута, кликам на по 2-3 въпрешни поне. Обаче банерите са им малко, няма как да не ме хванат, че кликовете са ми фейк в един момент - от там отивам в блек лист и хуй повече индекси..
Друг момент - как гошо прихваща динамичните ип-та??
Друг момент - Как гошо анализира престой под 20 секунди (най-честият резултат от кликането по случаен банер)
Изобщо алгоритмите му за прихващане на "фейк" посещения са доста сложно, още повече за бг и най-вероятно в пъти по-лесно поставя банове, отколкото такива навън. Та в тази връзка ако искате нисък процент по-скоро трябва да се замислите за разнообразие от реклами и естесвено дълго дъвканото тук - задържане на посещението и разцъкване на вътрешни страници.
Аз друго обяснение за увеличаващ се процент при положение, че кликовете наистина са реални, нямам